Πολιτική

Τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα των πολιτικών και ο χορός του Δημήτρη Κουτσούμπα

Kάλαντα από την Ήπειρο και την Κρήτη άκουσε στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη ο Νίκος Ανδρουλάκης, παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Υποδέχθηκε μέλη της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, που χόρεψαν παραδοσιακούς ηπειρώτικους χορούς και δώρισαν στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής ένα ηπειρώτικο μπαστούνι (σκόπι).

«Εύχομαι το 2023 να φέρει θετικές αλλαγές για τον τόπο και την ανθρωπότητα. Την προηγούμενη χρονιά, δυστυχώς, ζήσαμε έναν πόλεμο στην καρδιά της Ευρώπης με χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια πρόσφυγες, αλλά και μια νέα οικονομική κρίση. Οφείλουμε αυτές τις στιγμές να επιδεικνύουμε το μέγιστο βαθμό αλληλεγγύης και συνέπειας. Το πολιτικό σύστημα να αποδείξει με τις πράξεις του ότι αγωνίζεται για το δημόσιο συμφέρον, για το εθνικό συμφέρον με ρεαλισμό. Εύχομαι η νέα χρονιά να φέρει αλλαγές και εμείς να έχουμε τη δύναμη να τις υπηρετήσουμε για το καλό του τόπου» δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

ΦΩΤΟ ΙΝΤΙΜΕ

Ακολούθως στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είπαν κρητικά κάλαντα μέλη του Συλλόγου Κρητών Πετρούπολης. «Όλοι μαζί να δώσουμε τη μάχη τη μεγάλη / και ο ήλιος ολοπράσινος να ανατείλει πάλι./ Μάχη σκληρή θα δώσουμε νέοι, μικροί, μεγάλοι, / να φέρουμε την αλλαγή στην Ελλάδα πάλι» ήταν η μαντινάδα, που αφιέρωσε στον Νίκο Ανδρουλάκη. Μικρά κρητικόπουλα κέρδισαν τις εντυπώσεις χορεύοντας χανιώτικο συρτό και μαλεβιζιώτικο.

ΚΚΕ – Κουτσούμπας: Το 2023 να ανατείλει πιο ελπιδοφόρο

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας είπε τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, σήμερα Παραμονή Πρωτοχρονιάς, στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό.
Μάλιστα, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, χόρεψε και ο ίδιος.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στη συνέχεια, δήλωσε:

«Χρόνια πολλά! Καλή χρονιά! Το 2023 να ανατείλει πιο ελπιδοφόρο. Ο ελληνικός λαός μπορεί και πρέπει να παρέμβει στις εξελίξεις, να γίνει ο ίδιος ο πρωταγωνιστής αυτών των εξελίξεων με τους αγώνες του. Γιατί πολιτικοί “σωτήρες”, πολιτικοί “μεσσίες” δεν υπάρχουν, μας τελειώσανε. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό στον δρόμο της ανατροπής. Και σε αυτόν τον δρόμο το ΚΚΕ θα βρίσκεται μπροστά με τους αγώνες του,
με την πάλη του, μαζί με τον λαό. Χρόνια πολλά, καλή χρονιά να έχουμε. Καλή δύναμη και υγεία σε όλους και όλες».

Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από τον Πολιτιστικό Αθλητικό Όμιλο Φοινικαίων στον Περιφερειάρχη Αττικής

Τα Πρωτοχρονιάτικα παραδοσιακά κάλαντα έψαλλαν στον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη μέλη και παιδιά του Πολιτιστικού Αθλητικού Ομίλου Φοινικέων, συνοδευόμενα από την Πρόεδρο του Ομίλου Μ. Γιώτη.

Στη συνέχεια χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς και αντάλλαξαν συμβολικά δώρα και ευχές για μία καλή και δημιουργική χρονιά.

Ο κ. Πατούλης τους καλωσόρισε στα γραφεία της Περιφέρειας και τους ευχαρίστησε θερμά για την παρουσία τους, επισημαίνοντας ότι έφεραν ένα πολύ ζεστό γιορτινό κλίμα, όπως αρμόζει στην εορταστική περίοδο που διανύουμε.

«Ως Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες, τους οποίους θεωρούμε αδέρφια μας και τους έχουμε πάντα μέσα στην καρδιά μας. Αυτή τη στενή και εποικοδομητική σχέση που έχουμε θα τη δυναμώσουμε προκειμένου να συμβάλλουμε στην βελτίωση της καθημερινότητάς τους αλλά και στην επίλυση των όποιων προβλημάτων υπάρχουν.

Θα είμαστε στο πλευρό σας και θα έρθουμε σύντομα να επισκεφθούμε τα μέρη σας, όπως άλλωστε κάναμε και στο παρελθόν, διατηρώντας τις καλύτερες αναμνήσεις από τη φιλοξενία που μας προσφέρατε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Αθλητικού Ομίλου Φοινικαίων M. Γιώτη ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για τη διαχρονική και ουσιαστική στήριξή του στους Βορειοηπειρώτες, δωρίζοντάς του ένα συμβολικό δώρο. Παρόντες ήταν επίσης ο Γενικός Αρχηγός κ.Αλέξανδρος Πάντος και εκπρόσωποι των πολιτιστικών της αδελφότητας Αγ. Δημητρίου Χάλιου, οι οποίοι προσέφεραν στον Περιφερειάρχη τοπικά εδέσματα.

 

To άρθρο Τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα των πολιτικών και ο χορός του Δημήτρη Κουτσούμπα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button