ΓυναίκαΜόδα

5 καθημερινές συνήθειες που συμβάλλουν στην ταχύτερη γήρανση του δέρματος

TΤο να ακολουθείς την skincare ρουτίνα ομορφιάς σου είναι σημαντικό για να έχεις πάντα ένα λαμπερό και φρέσκο δέρμα. Ωστόσο, χωρίς να το καταλαβαίνεις διατηρείς κάποιες καθημερινές συνήθειες που συμβάλλουν στην ταχύτερη γήρανση του δέρματος και στην εμφάνιση πρόωρων ρυτίδων. Ποιες είναι αυτές;

Πίνεις όλα τα ροφήματα με καλαμάκι

Xρησιμοποιώντας καλαμάκι, τα χείλη υπόκεινται σε συνεχή πίεση που δίνεται από το κύρτωμα του περιγράμματός τους και αυτό συμβάλλει στην εμφάνιση του λεγόμενου «barcode», αυτής της σειράς κάθετων γραμμών που σχηματίζονται γύρω από τα χείλη.

Κοιμάσαι πάντα από την ίδια πλευρά

Όλοι έχουμε μια αγαπημένη πλευρά στον ύπνο που μας νανουρίζει. Στην πραγματικότητα, το να κοιμάσαι πάντα από την ίδια πλευρά είναι μια συνήθεια επιβλαβής για το δέρμα του προσώπου. Κι αυτό, διότι η στάση «συνθλίβει» το πρόσωπο στο μαξιλάρι στα ίδια σημεία. Οι ρυτίδες που σχηματίζονται ονομάζονται «ρυτίδες ύπνου» και μπορεί επίσης να γίνονται σταδιακά πιο βαθιές και εμφανείς.

Αναπνέεις με το στόμα ανοιχτό

Μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά κυρίως τη νύχτα, όταν το σαγόνι χαλαρώνει. Ωστόσο, η αναπνοή με το στόμα ανοιχτό δεν είναι καλή. Βλάπτει την υγεία τόσο στο επίπεδο των αεραγωγών όσο και στο σχηματισμό της υπερώας και της δομής της κάτω γνάθου. Αυτό έχει επίσης αντίκτυπο στο πώς εμφανίζεται το πρόσωπο ενός ατόμου, το οποίο έχει ένα λιγότερο καθορισμένο κάτω μέρος του προσώπου, με μεγαλύτερη χαλαρότητα του δέρματος, με ενδείξεις ρινοχειλικών ρυτίδων και με πιο εμφανή παρουσία διπλού σαγονιού.

Κάνεις υπερβολικές εκφράσεις προσώπου

Αν και ένα εκθαμβωτικό χαμόγελο είναι η πιο όμορφη έκφραση που μπορεί να εμφανιστεί στο πρόσωπο, όσοι έχουν τη συνήθεια να κινούν πολύ τους μύες του προσώπου, για παράδειγμα ακόμη και να συνοφρυώνονται, μπορεί να αντιμετωπίσουν μεγαλύτερο σχηματισμό ρυτίδων.

Κοιτάζεις το κινητό με σκυμμένο κεφάλι

Αυτό προκαλεί μια λανθασμένη στάση που μπορεί να οδηγήσει στο σχηματισμό κύφωσης, αλλά κυρίως σε μεγαλύτερη υποχώρηση των μυών του λαιμού και στη δημιουργία χαλαρότητας του δέρματος και σε πιο τονισμένο διπλό πηγούνι.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button