Υγεία

Σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τα μέτρα αποτροπής της οπαδικής βίας

Ευρεία σύσκεψη για την εφαρμογή των μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αποτροπή της οπαδικής βίας, πραγματοποιείται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Στη σύσκεψη συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ και αστυνομικοί διευθυντές.

Όσον αφορά στα μέτρα που πρόκειται να ληφθούν, αποφασίστηκε ένας πολύ πιο διευρυμένος ρόλος της αστυνομίας σε ό, τι αφορά τον έλεγχο των γηπέδων, ιδιαίτερα σε αναμετρήσεις οι οποίες χαρακτηρίζονται από τους ειδικούς ως υψηλού κινδύνου, όπως τα ντέρμπι ανάμεσα στις ομάδες ΑΕΚ, Άρη, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον, ο έλεγχος ταυτοπροσωπίας των προσερχόμενων στις θύρες των οργανωμένων οπαδών, αλλά και σε αυτές στις οποίες έχουμε δει κατά το παρελθόν να προξενούνται επεισόδια, περνάει στην Αστυνομία. Αστυνομικοί λοιπόν διαφόρων υπηρεσιών θα βρίσκονται εκεί προκειμένου να ελέγχουν τα έγγραφα ταυτοποίησης και φυσικά τα εισιτήρια όσων επιχειρούν να μπουν στο γήπεδο.

Παράλληλα, σε χρόνους που δεν θα ανακοινώνονται, θα γίνονται αιφνιδιαστικοί έλεγχοι τόσο στα γήπεδα όσο και στις κερκίδες για την ύπαρξη τυχόν πολεμοφοδίων.

Την ίδια ώρα μεγάλο βάρος πέφτει και στον τομέα της πρόληψης με την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης της Βίας στους Αθλητικούς χώρους, καθώς δεν πρέπει να λησμονούμε ότι επεισόδια αλλά και αιματηρές συμπλοκές δεν έχουμε μόνο κατά την διάρκεια των αγώνων μέσα στα παιχνίδια, αλλά είδαμε να συμβαίνουν σε χώρους εκτός γηπέδων. Χαρακτηριστικά, η δολοφονία του Άλκη Καμπανού, η δολοφονία του Μιχάλη πριν από λίγες ημέρες στη Νέα Φιλαδέλφεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεγάλο βάρος πέφτει λοιπόν στην άντληση πληροφοριών τόσο από ανοικτές πηγές όσο και από πού μπορεί η αστυνομία να μπει στο εσωτερικό των συνδέσμων, οι οποίοι καταργούνται.

Όσον αφορά στις πρωτοβουλίες που θα ανακοινωθούν από τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτση, σύμφωνα με πληροφορίες μία από αυτές θα σχετίζεται με την επικοινωνιακή καμπάνια για την αντιμετώπιση του χουλιγκανισμού. Πώς θα γίνεται αυτό; Μία από τις προτάσεις είναι τα κανάλια που παίρνουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα να προβάλουν πριν τους αγώνες μηνύματα κατά της βίας. Μηνύματα που θα εκπέμπονται ακόμα και από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button