ΓυναίκαΜόδα

Τι πρέπει να έχετε πάντοτε στο αυτοκίνητό σας

Οι περισσότεροι γονείς έχουν ζήσει στιγμές «πανικού» την ώρα του ταξιδιού, όταν το παιδί τους δεν μπορεί να… κρατηθεί άλλο και να θέλει τουαλέτα, νερό, ένα σνακ, ένα παιχνίδι. Δείτε πώς μπορείτε να είστε πάντοτε προετοιμασμένοι.

• Έξτρα πετσέτα ή κουβέρτα

Ειδικά τους χειμερινούς μήνες είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα το χρειαστείτε. Τα παιδιά κρυώνουν πιο εύκολα από τους ενήλικες και –βάσει κανόνων ασφαλείας- τα μικρά δεν πρέπει να φορούν μπουφάν μαζί με τη ζώνη ασφαλείας. Μία κουβέρτα από πάνω, όμως, τους προσφέρει ζεστασιά και… ασφάλεια.

Μωρομάντιλα

Το απόλυτο καθαριστικό. Σας εξυπηρετεί, όχι μόνο για την αλλαγή πάνας, αλλά για να καθαρίσετε έναν μικρό λεκέ, τα χέρια σας… οτιδήποτε.

• Έξτρα πάνες

Δεν πιάνουν τόπο, δεν έχουν βάρος και ποτέ δεν γνωρίζετε πότε θα σας φανούν χρήσιμες.

Ομπρέλα

Μία μικρή, στη θήκη του καθίσματος, ποτέ δεν θα σας ενοχλήσει, αλλά θα είναι σωτήρια σε μία αιφνίδια μπόρα, που θα θέλετε να βγείτε από το αυτοκίνητο.

• Χαρτομάντιλα

Η χρησιμότητά τους δεν έχει όρια. Μην ξεχνάτε, όμως, να αντικαθιστάτε το κουτί με ένα καινούργιο, κάθε φορά που τελειώνουν.

• Μπουκαλάκι με νερό

Ίσως και περισσότερα από ένα. Όσο νερό και να έχετε μαζί σας, μπορεί να χρειαστείτε περισσότερο. Το χειμώνα, άλλωστε, δεν παθαίνει το παραμικρό με τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Παιχνίδια

Φεύγετε από το σπίτι με όλα τα παιδικά παιχνίδια στις βαλίτσες, στο χώρο αποσκευών. Το μικρό σας επιμένει να μην έχει τίποτα μαζί του. Ξαφνικά, όμως, ζητάει να παίξει με κάτι, μιας και βαρέθηκε. Από το να ψάχνετε πάρκινγκ στην εθνική οδό, για να ανοίξετε τη βαλίτσα, καλύτερα να έχετε κάτι μικρό ανάμεσα στα καθίσματα.

• Σκίαστρο

Ακόμα και τους χειμερινούς μήνες, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ζούμε στην Ελλάδα, τη χώρα του ήλιου. Σε ένα ταξίδι, όταν το παιδί θα θέλει να κλείσει τα μάτια του και να κοιμηθεί, ο ήλιος μπορεί να γίνει ενοχλητικός και να φέρει εκνευρισμό.

• Αλλαξιά ρούχων

Εάν έχετε βρέφη ή μωρά είναι από τα πλέον απαραίτητα αντικείμενα σε ένα ταξίδι.

• Σνακ

Μην περιμένετε να σας ζητήσουν, πριν ξεκινήσετε, κάτι να έχουν για να ξεγελάσουν την πείνα τους στη διαδρομή. Προετοιμαστείτε, για να γλιτώσετε την γκρίνια.

• Φαρμακείο

Με τα απολύτως απαραίτητα. Ο κάθε γονιός ετοιμάζει το δικό του, ανάλογα με τις… συνήθεις ανάγκες του.

Πηγή: mother.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button