Πολιτική

Στο Νταβός ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ – Οι επαφές και οι επιδιώξεις της Αθήνας

Στο χιονισμένο Νταβός μεταβαίνει σήμερα (17.01.2024) το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να συμμετάσχει Πέμπτη και Παρασκευή στις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Η φετινή συνάντηση της παγκόσμιας ελίτ στο Νταβός στην οποία συμμετέχει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης γίνεται σε μία συγκυρία η οποία χαρακτηρίζεται από συγκρούσεις, αβεβαιότητα, πολύ-κρίσεις και νέες υπό διαμόρφωση γεωπολιτικές πραγματικότητες στην ευρύτερη περιοχή.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός, στις επαφές που θα έχει στο Φόρουμ, θα τονίσει τον ρόλο της Ελλάδας σε αυτό το περιβάλλον, σημειώνοντας ότι η χώρα μας αναδεικνύεται σε δύναμη αξιοπιστίας και πυλώνα σταθερότητας στην Ευρώπη και στην ευρύτερη περιοχή.

Το κύριο αντικείμενο της φετινής διοργάνωσης είναι η ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης, στην αρχή ενός έτους κατά το οποίο είναι προγραμματισμένες πολλές κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις, περιλαμβανομένων των ευρωεκλογών του Ιουνίου, με αποκορύφωμα τις προεδρικές κάλπες στις Ηνωμένες Πολιτείες το προσεχές φθινόπωρο.

Κάλεσμα για επενδύσεις

Tην Πέμπτη και την Παρασκευή ο Πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με κορυφαίους επιχειρηματικούς παράγοντες, όπως ανώτατα στελέχη μεγάλων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στους τομείς της τεχνολογίας και της ενέργειας, οι οποίοι εκδηλώνουν ενδιαφέρον για τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην Ελλάδα.

Σε ένα μομέντουμ κατά το οποίο η χώρα μας έχει ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα, και με ρυθμούς ανάπτυξης που ξεπερνούν τον μέσο όρο της Ε.Ε., όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές, ο Πρωθυπουργός θα παρουσιάσει τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τους στόχους της νέας τετραετίας της κυβέρνησης.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί επίσης με την Πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάϊεν, και θα συμμετάσχει σε δημόσιες συζητήσεις για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και στον κόσμο, για τους στόχους του ενεργειακού μετασχηματισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον ρόλο της χώρας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας.

Μεταξύ άλλων, την Πέμπτη ο πρωθυπουργός θα συμμετέχει σε πάνελ για την Πράσινη Συμφωνία της Ε.Ε., στο οποίο θα λάβει μέρος και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάρος Σέφκοβιτς.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συζήτηση με τον αρχισυντάκτη του γνωστού περιοδικού για θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας Foreign Policy, κ. Ravi Agrawal.

Κατά την παρουσία του στο Νταβός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προγραμματίζεται να παραχωρήσει συνεντεύξεις σε μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης (CNN και Bloomberg).

To άρθρο Στο Νταβός ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ – Οι επαφές και οι επιδιώξεις της Αθήνας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button