Υγεία

Ο Pol Tarrés σπάει άλλο ένα ρεκόρ Γκίνες με την Yamaha

του Νεκτάριου Διατσίδη

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Tarrés μπήκε στο Βιβλίο των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες για δεύτερη συνεχόμενη μέρα οδηγώντας την Tenere 700 έως τα 6,678 μέτρα.
Ο Pol Tarrés είναι ένας άνθρωπος, ένας μύθος και ένας θρύλος που έχει συνηθίσει να μετράει τα επιτεύγματά του σε τίτλους, πρωταθλήματα, βάθρα και μετάλλια. Κατέχει διακρίσεις ως Παγκόσμιος Πρωταθλητής Trial Junior του 2011 και κατέλαβε την 5η θέση στον Africa Eco Race του 2022. Αλλά πρόσθεσε και μια νέα μέτρηση επιτυχίας στη λίστα του 2020: ύψος σε μέτρα επάνω από τη θάλασσα.
Με μια Yamaha Tenere 700 στις 14 Μαρτίου του 2020, σημείωσε ένα ρεκόρ Guinness δικύλινδρης μοτοσυκλέτας ADV οδηγώντας σε υψόμετρο 6,157 μέτρων στις πλαγιές του Cerro Mercedario των Άνδεων. Από τότε, πρόσθεσε δύο ακόμη ρεκόρ υψομέτρου στη λίστα.

Το ξεκίνημα της προσπάθειας

Ο Tarrés πέρασε με μία Yamaha YZ450FX στα 6,756 μέτρα στις 6 Μαρτίου 2024, καθώς ανέβηκε στο υψηλότερο ενεργό ηφαίστειο του κόσμου, το Ojos Del Salado, το οποίο βρίσκεται στη Χιλή. Με αυτόν τον τρόπο, ο Tarrés έβαλε το όνομά του στο Βιβλίο των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες για άλλη μια φορά, αυτή τη φορά για την επίτευξη ρεκόρ υψομέτρου σε τροχοφόρο μηχάνημα. Αντί να αναπαυθεί στις δάφνες του, ο Tarrés κατέβηκε  από το ηφαίστειο και ετοιμάστηκε να το ανέβει ξανά την επόμενη κιόλας μέρα. Αλλά αυτή τη φορά, θα οδηγούσε μία μοτοσυκλέτα με περισσότερο από το διπλάσιο του βάρους της YZ450FX, καθώς επέστρεψε με την έμπιστη Yamaha Tenere 700 World Raid.

Σε λιγότερο από 24 ώρες αφότου εδραίωσε το όνομά του στα βιβλία ρεκόρ, στις 7 Μαρτίου, ο Tarrés πήρε την Tenere 700 World Raid για να ανέβει ξανά στο ηφαίστειο. Δεν σταμάτησε να οδηγεί μέχρι που έφτασε σε υψόμετρο 6,678 μέτρων, σπάζοντας το δικό του ρεκόρ υψομέτρου με μοτοσυκλέτα ADV από το 2020 κατά 521 μέτρα. Το κατόρθωμα είναι απίστευτο, αλλά το πώς ο Tarrés μπήκε στα βιβλία των ρεκόρ αυτή τη φορά είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό.
Όταν ο Tarrés έσπασε το ρεκόρ υψομέτρου με μοτοσυκλέτα ADV το 2020, χρησιμοποίησε μια φιάλη οξυγόνου, την οποία είχε στο σακίδιό του. Ακόμη και με αυτή, λόγω των χαμηλών επιπέδων οξυγόνου και του μνημειώδους σωματικού έργου, έκαιγε περίπου 20,000 θερμίδες την ημέρα οδηγώντας προς το ρεκόρ υψομέτρου. Αλλά αυτή τη φορά, δεν χρησιμοποίησε φιάλη οξυγόνου – επιλέγοντας την φυσική αναρρόφηση. Αυτό λίγοι άνθρωποι μπορούν να το κάνουν.
Όταν ο Tarrés σημείωσε το πρώτο ρεκόρ το 2020, ένα κινηματογραφικό συνεργείο κατέγραψε την όλη προσπάθεια και τη μετέτρεψε σε ένα ντοκιμαντέρ 19 λεπτών. Ευτυχώς, αυτή τη φορά ήταν μαζί του ένα κινηματογραφικό συνεργείο και μπορούμε να περιμένουμε ένα άλλο ντοκιμαντέρ κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button