Πολιτική

Στέργιος Καλπάκης: Προχειρότητα και επικοινωνία το σχέδιο Μητσοτάκη απέναντι στις πυρκαγιές

Επίθεση στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη για όσα δήλωσε στη σημερινή (02.08.2023) συνέντευξή του στο ITV εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέργιος Καλπάκης.

«Ο κ. Μητσοτάκης επιμένει να αντιμετωπίζει την τεράστια καταστροφή από τις πυρκαγιές αποκλειστικά με επικοινωνιακούς όρους», τονίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Στέργιος Καλπάκης κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως υποτιμά το μέγεθος της καταστροφής.

«Υποτιμώντας το μέγεθος της περιβαλλοντικής και οικονομικής καταστροφής στη Ρόδο, ανέφερε ως θετικό στοιχείο ότι επηρεάστηκε λιγότερο από το 15% της έκτασης του νησιού. Ευτυχώς που δεν μας είπε, όπως ο κ. Συνολάκης, ότι δεν είναι πολλά τα 500.000 καμένα στρέμματα», σημειώνει, σχολιάζοντας:

«Νομίζει ο κ. Μητσοτάκης ότι θα επουλώσει το πλήγμα που έχει υποστεί η εικόνα του ελληνικού Τουρισμού υποσχόμενος μία εβδομάδα δωρεάν διακοπές σε όσους τις έχασαν λόγω της πυρκαγιά.

Οι πυρκαγιές, όμως, δεν αντιμετωπίζονται με προχειρότητα. Ούτε το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων και των επισκεπτών μπορεί να αποκατασταθεί με εκ των υστέρων επικοινωνιακή διαχείριση».

«Χρειάζεται σοβαρό σχέδιο για την πρόληψη και την αντιμετώπιση. Σχέδιο που η κυβέρνηση της ΝΔ αποδεδειγμένα δεν έχει, αφού έχει αποτύχει ακόμη και να αξιοποιήσει τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την Πολιτική Προστασία», υπογραμμίζει ο Στέργιος Καλπάκης.

To άρθρο Στέργιος Καλπάκης: Προχειρότητα και επικοινωνία το σχέδιο Μητσοτάκη απέναντι στις πυρκαγιές δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button