Τεχνολογία

Σουηδία: Η Γκρέτα Τούνμπεργκ παραπέμπεται σε δίκη για ανυπακοή προς την αστυνομία

Η ακτιβίστρια υπέρ του κλίματος Γκρέτα Τούνμπεργκ παραπέμπεται σε δίκη, διότι δεν σεβάστηκε τη διαταγή της αστυνομίας να σταματήσει τον αποκλεισμό της εισόδου του κοινοβουλίου της Σουηδίας, κατά τη διάρκεια μιας κινητοποίησης για το κλίμα, σύμφωνα με έγγραφα του δικαστηρίου που είδαν την Τρίτη το φως της δημοσιότητας.

«Η ημερομηνία της δίκης ορίστηκε για την 8η Μαΐου», διευκρίνισε την Τρίτη αξιωματούχος του δικαστηρίου στο Γαλλικό Πρακτορείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ και μια μικρή ομάδα ακτιβιστών είχαν αποκλείσει την κεντρική είσοδο του κοινοβουλίου κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων που είχαν ξεκινήσει την 11η Μαρτίου και είχαν παραταθεί για κάποιες ημέρες.

Οι βουλευτές μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στο κτήριο από δευτερεύουσες θύρες.

Την ακτιβίστρια απομάκρυνε η αστυνομία τη 12η και 14η Μαρτίου αφότου αρνήθηκε να εγκαταλείψει το σημείο όπως της είχαν ζητήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απαγγέλθηκαν σε βάρος της δύο κατηγορίες για πολιτική ανυπακοή, με την Τούνμπεργκ να αρνείται το κατηγορητήριο σε βάρος της, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που περιήλθαν στη γνώση του AFP.

Τον Φεβρουάριο, δικαστής στο Λονδίνο είχε αποφασίσει να αποσύρει τις κατηγορίες σε βάρος της Τούνμπεργκ για διατάραξη της δημόσιας τάξης κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης εναντίον της βιομηχανίας υδρογονανθράκων τον Οκτώβριο.

Ο δικαστής είχε εκτιμήσει ότι η αστυνομία προέβη σε υπέρμετρη καταστολή.

Η Σουηδέζα ακτιβίστρια καταδικάστηκε δύο φορές από σουηδικά δικαστήρια, τον Ιούλιο και τον Οκτώβριο του 2023, στην καταβολή προστίμων για πολιτική ανυπακοή, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων για το κλίμα.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button