ΓυναίκαΜόδα

Καταπραϋντική μάσκα προσώπου με υλικά από την κουζίνα μας

Φρόντισε το δέρμα σου με μια θρεπτική μάσκα προσώπου DIY. Φτιάξε αυτή την απλή αλλά αποτελεσματική μάσκα με συστατικά από την κουζίνα σου για να δώσεις στο δέρμα σου την επιπλέον φρεσκάδα που χρειάζεται πριν από το καλοκαίρι.

Υλικά:

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι μια πηγή ενέργειας από θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Ε και C, που βοηθούν στην ενυδάτωση και την αναζωογόνηση του δέρματος. Τα φυσικά του έλαια παρέχουν βαθιά ενυδάτωση, καθιστώντας το ιδανικό συστατικό για την καταπολέμηση της ξηρότητας του χειμώνα.

Μέλι: Το μέλι, γνωστό για τις αντιβακτηριδιακές και αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, βοηθά στην καταπραϋντική και επούλωση του δέρματος. Λειτουργεί επίσης ως φυσικό υγραντικό, κλειδώνει την υγρασία και αφήνει το δέρμα απαλό και ελαστικό.

Βρώμη: Η βρώμη δεν είναι μόνο για πρωινό! Περιέχει βήτα-γλυκάνες που καταπραΰνουν το ερεθισμένο δέρμα και έχει απαλές απολεπιστικές ιδιότητες. Η βρώμη βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, αφήνοντας το πρόσωπό να φαίνεται φρέσκο ​​και αναζωογονημένο.

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε γαλακτικό οξύ, το οποίο δρα ως φυσικό απολεπιστικό, προάγοντας μια πιο λαμπερή επιδερμίδα. Περιέχει επίσης προβιοτικά που θρέφουν την επιδερμίδα, καθιστώντας την εξαιρετική επιλογή για μάσκα προσώπου DIY.

Παρασκεύη:

Πολτοποίησε το μισό ώριμο αβοκάντο σε ένα μπολ.

Πρόσθεσε δύο κουταλιές της σούπας μέλι στο πολτοποιημένο αβοκάντο.

Ανακάτεψε σε δύο κουταλιές της σούπας ψιλοτριμμένη βρώμη.

Ανακάτεψε δύο κουταλιές της σούπας απλό γιαούρτι για να δημιουργήσεις μια λεία, ομοιόμορφη πάστα.

Άπλωσε τη μάσκα ομοιόμορφα στο πρόσωπό σου, αποφεύγοντας την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

Χαλάρωσε και άφησε τη μάσκα να καθίσει για 15-20 λεπτά.

Ξέπλυνε τη μάσκα με χλιαρό νερό, κάνοντας απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις για απολέπιση του δέρματος.

Στέγνωσε το πρόσωπό σου και συνέχισε με την αγαπημένη σου ενυδατική κρέμα.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button