Οικονομία

«Εξοικονομώ – Επιχειρώ»: Ανοίγει την Δευτέρα η πλατφόρμα για ξενοδοχεία και καταλύματα

Τη Δευτέρα (11.3.2024), ανοίγει η πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Επιχειρώ» συγκεκριμένα για ξενοδοχεία και καταλύματα και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι 31.3.2024.

Όπως επισημαίνεται στην σημερινή ανακοίνωση(8.3.2024) του επιμελητηρίου, το άνοιγμα της πλατφόρμας για τα ξενοδοχεία ανήγγειλε ο προϊστάμενος Διεύθυνσης Ενεργειακών Πολιτικών και Ενεργειακής Αποδοτικότητας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ. Σουρής, στην 8η συνάντηση EUREM Alumni, που πραγματοποιήθηκε προχθές από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Το κεντρικό θέμα της συνάντησης φέτος, αποτελεί η νέα Ευρωπαϊκή Οδηγία για την ενεργειακή απόδοση και την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΕ) 2023/955, η οποία δημοσιεύτηκε τον Σεπτέμβριο 2023.

Κατά τη διάρκεια της σχετικής εκδήλωσης, ο Γ. Σουρής, ανακοίνωσε επίσης ότι εντός του 2024 το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα τη νέα έκδοση του Οδηγού Ενεργειακών Ελέγχων, ενώ σε θέματα ενέργειας αναφέρθηκε και ο Γ. Γλυνός, στέλεχος του τμήματος ενεργειακής αποδοτικότητας του υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Από τον διάλογο που πραγματοποιήθηκε, προέκυψε επίσης ότι το υπουργείο έχει ξεκινήσει το σχεδιασμό για τη διαδικασία ενσωμάτωσης στο εθνικό δίκαιο, το 2025, της ΕΕ οδηγίας 1791/9/2023, βάσει της οποίας θα εφαρμοστούν -για τις υπόχρεες επιχειρήσεις στους ενεργειακούς ελέγχους- κριτήρια κατανάλωσης ενέργειας τελικής χρήσης, με ταυτόχρονη κατάργηση των παρόντων οικονομικών κριτηρίων τζίρου και αριθμού υπαλλήλων.

Ετοιμάζονται νέα σεμινάρια

Σημειώνεται ότι η συνάντηση έδωσε επίσης την ευκαιρία για έναν γόνιμο διάλογο που προσέφερε αμφίδρομα πληροφορίες, καθώς και την ανατροφοδότηση θέσεων και προτάσεων για ζητήματα εξοικονόμησης ενέργειας, με τη συνδρομή και των αποφοίτων του EUREM.

Στη λήξη της συνάντησης EUREM Alumni, η υπεύθυνη της εν λόγω εκπαίδευσης στην Ελλάδα, Αλεξάνδρα Ταβλαρίδου, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τα νέα του παγκόσμιου δικτύου EUREM και τη νέα σειρά τριήμερων σεμιναρίων EUREMupdates που θα εγκαινιάσει το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο τον Απρίλιο, με ένα τριήμερο εντατικό σεμινάριο και αντικείμενο την εμπορία ενέργειας και το δίκτυο.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκπαίδευση EUREM στην Ελλάδα, καθώς και η αίτηση συμμετοχής, βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητήριου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο «Εξοικονομώ – Επιχειρώ»: Ανοίγει την Δευτέρα η πλατφόρμα για ξενοδοχεία και καταλύματα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button