Περιβάλλον

Σκοτώθηκε επειδή ακολούθησε πιστά το GPS – Η οικογένεια του έκανε μήνυση στη Google

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας οδηγός όταν έπεσε με το αυτοκίνητο του από κατεστρεαμένη γέφυρα, ύψους 6 μέτρων. Το δυστύχημα συνέβη στις 30 Σεπτεμβρίου του 2022 και ο οδηγός φαίνεται πως ακολουθούσε πιστά τους χάρτες της Google, με την οικογένεια του να μηνύει τόσο την Google όσο άλλες δύο επιχειρήσεις που συνδέονται με τη γέφυρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το άτομο που ενεπλάκη σε αυτό το τραγικό περιστατικό ήταν ο Philip Paxson, ο οποίος περιηγούνταν σε μια άγνωστη γειτονιά και φέρεται να βασιζόταν στους χάρτες της Google για καθοδήγηση. Ήταν νυχτερινές ώρες και υπό καταρρακτώδη βροχή, όταν το αυτοκίνητο έπεσε από την μισογκρεμισμένη γέφυρα η οποία υπό άλλες καιρικές συνθήκες θα φαινόταν πως ήταν απροσπέλαστη.

Η αστυνομία στη σκηνή σημείωσε ότι η γέφυρα δεν είχε εμπόδια, προειδοποιητικές πινακίδες ή άλλα χαρακτηριστικά που να προειδοποιούν τους οδηγούς για τον κίνδυνο. Παράλληλα η εταιρία που την είχε κατασκευάσει δεν την είχε συντηρήσει ποτέ καθώς είχε χρεοκοπήσει

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τώρα, η οικογένεια του, μηνύει τόσο τη Google που δεν είχε προνοήσει στα 10 χρόνια που η γέφυρα είναι εκτός λειτουργίας να αλλάξει τον χάρτη, όσο και δύο ακόμα επιχειρήσεις που εμπλέμκονται με την κατασκευή και τη συντήρηση της γέφυρας. Ο άτυχος οδηγός ήταν παντρεμένος και είχε μία μικρή κόρη.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button