Οικονομία

Στάσσης: «H ΔΕΗ είναι ιδανικά τοποθετημένη για να οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη»

Τον ρόλο της ΔΕΗ στις προοπτικές που δημιουργεί η ενεργειακή μετάβαση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη σημασία της ασφάλειας εφοδιασμού επισήμανε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΔΕΗ, κ. Γιώργος Στάσσης, σήμερα (23.4.2024) στο ετήσιο συνέδριο του Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών (CSIS), στην Ουάσιγκτον, που μίλησε ως κεντρικός ομιλητής.

Σύμφωνα με τον κ. Στάσση, η ΔΕΗ είναι ιδανικά τοποθετημένη για να συμβάλλει στην καθοδήγηση της ενεργειακής μετάβασης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Αναλυτικά, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΔΕΗ εξηγεί: «τα ενεργειακά συστήματα πρέπει να είναι ευέλικτα για να εξασφαλίζουν σταθερότητα, αξιοπιστία και αποδοτικότητα κόστους.

Η ευελιξία προέρχεται τόσο από τα ενεργειακά στοιχεία ενεργητικού (όπως μπαταρίες και εγκαταστάσεις αερίου) όσο και από κρίσιμες υποδομές, συμπεριλαμβανομένων των ανθεκτικών δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας και των διασυνδέσεων μεταξύ χωρών».

«Παρά τις πολυπλοκότητες, η ΔΕΗ, ως μια ολοκληρωμένη εταιρεία κοινής ωφελείας, ηγέτης στην ανάπτυξη καθαρής ενέργειας, κρίσιμων υποδομών και υπηρεσιών ενέργειας, είναι ιδανικά τοποθετημένη για να οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη», υπογραμμίζει ο κ. Στάσσης.

Επιπρόσθετα, δηλώνει: «Γνωρίζουμε πώς να αναπτύξουμε γρήγορα ΑΠΕ και ευέλικτη χωρητικότητα, πώς να επεκτείνουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και πώς να ανταποκριθούμε στη ζήτηση των πελατών για προσιτές τιμές.

Αντιλαμβανόμαστε, επίσης, πλήρως τη σημασία των συνεργειών και γενικότερα τι χρειάζεται ένα σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας για να μεταβεί στη νέα εποχή ενώ παραμένει ασφαλές. Αυτή είναι η αποστολή μας και η κινητήρια δύναμη πίσω από όλες τις αποφάσεις μας».

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΔΕΗ καταλήγει: «Για να είναι επιτυχής η ενεργειακή μετάβαση στην Ευρώπη απαιτούνται ισχυρές συνεργασίες και η συνεργασία μεταξύ Ευρώπης και Ηνωμένων Πολιτειών είναι κρίσιμη. Πιστεύω ότι το κοινό ταξίδι είναι πολύ πιο ασφαλές, ενώ το μοναχικό πιο επικίνδυνο από ποτέ. Στη ΔΕΗ δεσμευόμαστε να είμαστε δύναμη σταθερότητας, ενώ παράλληλα υλοποιούμε την ενεργειακή μετάβαση».

To άρθρο Στάσσης: «H ΔΕΗ είναι ιδανικά τοποθετημένη για να οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button