Τεχνολογία

«Μάθε την Πνευμονολογία»: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε όλες τις ιατρικές σχολές

Η πανδημία COVID-19 αποτέλεσε μια συγκυρία ανάδειξης της ειδικότητας της Πνευμονολογίας ως ειδικότητας αιχμής, με ενεργό παρουσία στην πρώτη γραμμή σε όλα τα επίπεδα περίθαλψης. Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ), αναγνωρίζοντας την αδήριτη ανάγκη για ενίσχυση της ειδικότητας με νέους γιατρούς που θα αποτελέσουν το μέλλον της Πνευμονολογίας στην Ελλάδα, το 2022 πήρε την πρωτοβουλία να γνωρίσει στους φοιτητές Ιατρικής την ειδικότητα μέσω του προγράμματος «Μάθε την Πνευμονολογία».

Στο πλαίσιο του προγράμματος, στο χρονικό διάστημα αυτών των δύο ετών, ιατροί Πνευμονολόγοι, εκπρόσωποι της ΕΠΕ, επισκέφθηκαν όλες τις Ιατρικές Σχολές των ελληνικών Πανεπιστημίων (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Ηράκλειο, Λάρισα, Πάτρα και Αλεξανδρούπολη) και παρουσίασαν σε περισσότερους από 300 φοιτητές της Ιατρικής τον ρόλο του Πνευμονολόγου σε νοσοκομειακό περιβάλλον, στο ιδιωτικό ιατρείο, στην ενασχόλησή του με το σύνδρομο άπνοιας στον ύπνο, στην επείγουσα Ιατρική και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, στην επεμβατική Πνευμονολογία, καθώς και στη φαρμακοβιομηχανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αρωγοί μας στην προσπάθεια αυτή», αναφέρει η κ. Νικολέττα Ροβίνα, Ειδική Γραμματέας ΕΠΕ, Υπεύθυνη Εκπαίδευσης, «υπήρξαν οι Καθηγητές/τριες των κατά τόπους πανεπιστημιακών πνευμονολογικών κλινικών, αλλά και οι φοιτητές των τοπικών παραρτημάτων της ΕΕΦΙΕ (Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας). Τους ευχαριστούμε όλους θερμά που αγκάλιασαν και στήριξαν με την παρουσία τους αυτή την πρωτοβουλία. Ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα “Μάθε την Πνευμονολογία”, ελπίζουμε να εμπνεύσαμε νέους συναδέλφους να επιλέξουν την Πνευμονολογία ως την αυριανή ειδικότητά τους και δηλώνουμε πως η Εταιρεία θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους φοιτητές, όπως μέχρι τώρα, συμμετέχοντας και στηρίζοντας διαχρονικά το συνέδριό τους».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button