ΓυναίκαΟμορφιά

Ράνια Θρασκιά για την υποψηφιότητά της με τον ΣΥΡΙΖΑ: «Όλα έγιναν ξαφνικά»

Καλεσμένη στην εκπομπή «Πρωινό μας» ήταν η σύμβουλος ψυχικής υγείας και υποψήφια βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Θρασκιά, η οποία μίλησε για την απόφασή της να ασχοληθεί με την πολιτική, βάζοντας υποψηφιότητά στην Α’ Θεσσαλονίκης.

«Έγιναν όλα πάρα πολύ ξαφνικά, η τελική απόφαση εννοώ. Η αρχική προσέγγιση είχε γίνει νωρίτερα, δεν θα μπορούσα να σκεφτώ ότι θα εντάξω στην καθημερινότητά μου κάτι τόσο σημαντικό που φέρει τόσο μεγάλη ευθύνη. Οι συζητήσεις που έκανα με αυτούς τους ανθρώπους με ενέπνευσαν πάρα πολύ. Ούτως ή άλλως νοιάζομαι για το πώς νιώθουν οι άνθρωποι από μικρό παιδί, απλά τότε δεν είχα την πολιτική ματιά», είπε αρχικά η Ράνια Θρασκιά.

Στη συνέχεια η Ράνια Θρασκιά πρόσθεσε: «Παλιά δεν το συζητούσα γιατί ήταν πολύ διαφορετικός ο δρόμος μου και ποτέ ένιωσα για αυτό. Νιώθω ότι κάποιες φορές η ζωή με προετοιμάζει για κάποιους ρόλους. Αυτή τη φορά η συγκεκριμένα πρόταση ήρθε σε μια συμβατή με τους δικούς μου προβληματισμούς και τις ανάγκες μου σε φάση ζωής. Μέσα στις δικές μου σκέψεις, τους δικούς μου προβληματισμούς και την ανάγκη μου να συνδεθώ με κάτι καινούργιο που θα έχει και ένα κομμάτι ανταποδοτικό στην κοινωνία, ήρθε η πρόταση».

Το βιογραφικό της

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Εκεί παράλληλα με τις σπουδές ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία στην τηλεόραση, στον ενημερωτικό τομέα ως παρουσιάστρια ειδήσεων.

Εργάστηκε ως δημοσιογράφος και παρουσιάστρια στα κανάλια TVΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ANT1, MEGA και ALTER.

Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο University of East London και έλαβε Master of Science στην «Κλινική και Κοινοτική Ψυχολογία» με ειδίκευση στην «Επιλόχειο Κατάθλιψη» και τη Θεωρία Σχημάτων (Schema Therapy).

Ειδικεύτηκε στη Συστημική Συμβουλευτική και Οικογενειακή Συμβουλευτική

Από το 2018 δημιούργησε «Κέντρο Προσωπικής και Οικογενειακής Εξέλιξης – Ράνια Θρασκιά».

Είναι συγγραφέας του Βιβλίου «Κοιτάω Μπροστά».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button