ΓυναίκαΟμορφιά

Πώς να θωρακίσετε τον οργανισμό σου από τη γρίπη

Όσο κι αν στα χρόνια της πανδημίας η μόνη μας έγνοια ήταν ο κορωνοϊός και το πώς θα προστατευτούμε από αυτόν, τα τελευταία στοιχεία από παγκόσμιους φορείς υγείας έδειξαν πως ένα νέο κύμα γρίπης ξέσπασε πρόσφατα στην Ευρώπη.

Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να κάνεις ώστε να μειώσεις τις πιθανότητες να κολλήσεις κάποια γρίπη:

Εμβόλιο

Δεν υπάρχει πιο αποτελεσματική λύση από αυτή. Το εμβόλιο αρχίζει και γίνεται δραστικό μετά από 10 ημέρες. Εάν κολλήσεις λοιπόν μπορεί και να μην εμφανίσεις καθόλου συμπτώματα ή να το περάσεις πολύ ελαφριά.

Άνοιξε το παράθυρο

Οι ιώσεις και η γρίπη μεταδίδονται με σταγονίδια που αιωρούνται στον αέρα, που τα εισπνεύσουμε και μολυνόμαστε. Ο συχνός αερισμός των χώρων μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο.

Χρησιμοποίησε χαρτομάντιλο

Θες να βήξεις ή να φταρνιστείς; Έχε μαζί σου το χαρτομάντιλό σου ή έστω το μανίκι σου, ψηλά στον αγκώνα. Έτσι θα περιορίσεις την εξάπλωση του ιού που έχεις και ζήτα κι από τους άλλους να κάνουν το ίδιο.

Πλένουμε χέρια (πολύ σχολαστικά)

Μπορεί να μην είμαστε πια τόσο αυστηροί με τον Covid αλλά τα χεράκια μην τα ξεχνάμε όταν γυρνάμε στο σπίτι! Και εκτός σπιτιού όσο πιο συχνά μπορούμε χρησιμοποιούμε αντισηπτικό.

Μάσκα

Όλοι έχουμε σιχαθεί να φοράμε μάσκα αλλά έστω στο γραφείο όταν κάποιος είναι άρρωστος ή στο ταξί ή όπου δεν μας προκαλεί δυσφορία ας τη φοράμε!
Στο τραπέζι

Δεν μοιραζόμαστε μαχαιροπίρουνα και ποτά γιατί είναι σίγουρη η ανταλλαγή μικροβίων.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button