ΓυναίκαΟμορφιά

Πόσο καιρό διαρκεί το αποτέλεσμα της laser αποτρίχωσης;

Κατά κανόνα, οι θεραπείες laser αποτρίχωση πραγματοποιούνται κάθε 6-8 εβδομάδες, και αυτό σύμφωνα με τον κύκλο ανάπτυξης της κάθε τρίχας. Ο αριθμός των θεραπειών είναι συνήθως 6 έως 8 και εξαρτάται όχι μόνο από την περιοχή που έχει υποβληθεί σε θεραπεία και την ποιότητα της τρίχας, αλλά και από την ηλικία, τις ορμόνες, το βάρος, τη λήψη φαρμάκων κλπ.

Μετά από κάθε συνεδρία, υπάρχει μια αυξανόμενη βελτίωση, αλλά μετά την τελευταία δεν μπορείτε να περιμένετε άμεση εξαφάνιση όλων των τριχών από την περιοχή που έχει υποβληθεί σε θεραπεία. Η ρεαλιστική σας προσδοκία θα πρέπει να είναι η απομάκρυνση του 70-80% των τριχών και οι υπόλοιπες θα γίνουν λεπτότερες και ελαφρύτερες.

Εάν εφαρμόζετε laser αποτρίχωση μία φορά το χρόνο, το αποτέλεσμα της αποτρίχωσης μπορεί να διαρκέσει για χρόνια.

Το πόσο θα διαρκέσουν τα αποτελέσματα εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως:

Ηλικία

Στα άτομα άνω των 40 ετών, η μακροβιότητα είναι πολύ μεγαλύτερη σε σύγκριση με τα νεότερα άτομα.

Ορμονική ισορροπία

Η αυξημένη τριχοφυΐα σε ορισμένους ανθρώπους μπορεί να σχετίζεται με αλλαγή της ορμονικής κατάστασης, ενώ σε άλλους υπάρχει ευαισθησία των τριχοθυλακίων στις ορμόνες. Σε κάθε περίπτωση, η αποτρίχωση μπορεί να είναι δυνατή και αποτελεσματική, αλλά υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Εάν το ορμονικό ερέθισμα δεν έχει απομακρυνθεί ή βρίσκεται σε διαδικασία αργής εξαφάνισης, απαιτούνται συχνότερες θεραπείες και είναι δύσκολο να περιμένουμε μακροχρόνια αποτελέσματα.

Αυστηρά τηρούμενο χρονοδιάγραμμα διαδικασιών

Είναι πολύ σημαντικό να τηρείται επακριβώς το πρόγραμμα των θεραπειών που έχει ορίσει ο θεραπευτής, ώστε να συλλαμβάνονται όσο το δυνατόν περισσότερες τρίχες στην ενεργή φάση ανάπτυξής τους. Για παράδειγμα, οι θεραπείες προσώπου γίνονται κάθε 30 ημέρες, οι θεραπείες κορμού κάθε 45 ημέρες, οι θεραπείες ποδιών κάθε 60 ημέρες κ.λπ.

Βάθος θύλακα τρίχας

Σε ορισμένους ανθρώπους, η θέση των τριχοθυλακίων στο δέρμα είναι βαθύτερη και επομένως μπορεί να καταστραφούν πιο δύσκολα. Θα χρειαστούν περισσότερες συνεδρίες.

Χρώμα τρίχας

Η laser αποτρίχωση μπορεί να μην είναι τόσο αποτελεσματική και μακροχρόνια για άτομα με ανοιχτόχρωμα ή κόκκινα μαλλιά. Και ο λόγος είναι ότι δεν υπάρχει αρκετή ποσότητα της χρωστικής μελανίνης στις τρίχες τους ώστε να απορροφηθεί το φως από το λέιζερ. Εάν οι θύλακες δεν απορροφήσουν αρκετό φως, δεν υπάρχει περίπτωση η θερμότητά του να τους καταστρέψει.

Τύπος τρίχας

Οι τρίχες σε διαφορετικές περιοχές του σώματος που προορίζονται για αποτρίχωση έχουν διαφορετικό πάχος και είναι ευαίσθητες στη θεραπεία σε διαφορετικό βαθμό. Ορισμένες είναι πιο παχιές, ενώ άλλες είναι πιο λεπτές και πιο ευαίσθητες. Οι λεπτότερες χρειάζονται περισσότερο χρόνο για την αποτρίχωση σε αντίθεση με τις πιο παχιές, οι οποίες αφαιρούνται ταχύτερα. Μερικές φορές οι πολύ λεπτές τρίχες δεν μπορούν να αφαιρεθούν πλήρως.

Είδος λέιζερ

Τα διάφορα λέιζερ λειτουργούν με διαφορετικά μήκη κύματος φωτός και μπορεί να είναι με αλεξανδρίτη, Nd-YAG και διοδικό. Ιδιαίτερα αποτελεσματική είναι η δράση του συστήματος λέιζερ Elite, ενός συνδυασμού των δύο πρώτων λέιζερ.

Εάν πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για την laser αποτρίχωση, μπορείτε να υπολογίζετε σε ένα ορατό αποτέλεσμα το οποίο διαρκεί για πολλά χρόνια. Αλλά αυτό εξαρτάται πάντα από τα ατομικά χαρακτηριστικά κάθε οργανισμού – την αντίδραση του ενδοκρινικού του συστήματος ή τις αλλαγές στην ορμονική ισορροπία, για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή της εμμηνόπαυσης. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τους ειδικούς, μετά από μια πλήρη θεραπεία, είναι απαραίτητο να πραγματοποιείται μια διαδικασία συντήρησης μία φορά το χρόνο.

 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button