Τεχνολογία

Οι αγρότες έκλεισαν την εθνική οδό στο 210ο χλμ πριν τη Λαμία

Σε αποκλεισμό της εθνικής οδού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας προχώρησαν οι αγρότες στο 210ο χλμ της εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας, στον κόμβο της Ανθήλης.

Η Τροχαία προχώρησε σε εκτροπή της κυκλοφορίας, η οποία εξελίσσεται από τους παραδρόμους στο τμήμα μεταξύ της Λαμίας και των Θερμοπυλών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί ότι είναι κρίσιμη η αυριανή ημέρα για τους αγρότες, καθώς λήγει η διορία που έχουν δώσει στην κυβέρνηση, προκειμένου να μην κατέβουν με τα τρακτέρ στην Αθήνα.

Με υπόμνημα, κατέθεσαν εννέα αιτήματα, όπως αυτά διατυπώθηκαν στην πανελλαδική σύσκεψη όλων των μπλόκων της χώρας

Συμβολικοί αποκλεισμοί δρόμων

Σε ωριαίους αποκλεισμούς δρόμων αποφάσισαν ομόφωνα οι αγρότες των μπλόκων Δυτικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα θα προχωρήσουν σήμερα σε αποκλεισμό της Εγνατίας οδού από 15:30-16:30 στα Γρεβενά στον κόμβο της Μυρσίνης, της επαρχιακής οδού Κοζάνης- Φλώρινας στον κόμβο Φιλώτα, από 16:00 με 17:00, ενώ αποφασίστηκε και το κλείσιμο του τελωνείου Καστοριάς στις 12 το μεσημέρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύσσωμοι οι αγρότες το μεσημέρι της Παρασκευής θα προχωρήσουν στο κλείσιμο των συνόρων Φλώρινας -Βόρειας Μακεδονίας για 4 ώρες, με αποκλεισμό κυρίως των διερχομένων φορτηγών.

Σε δίωρο συμβολικό αποκλεισμό της οδού μπροστά από τον κόμβο του Φιλώτα Φλώρινας προχωρούν σήμερα από τις 4 έως τις 6 το απόγευμα οι αγρότες. Θα ακολουθήσει σύσκεψη προκειμένου, και σε συνεργασία με την Πανελλήνια Επιτροπή Μπλόκων, να σχεδιάσουν το πλάνο των επόμενων κινητοποιήσεων τους.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι από το νομό Καρδίτσας και Φαρσάλων συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις ενώ αναμένουν την απάντηση της κυβέρνησης, και με το βλέμμα στην Αθήνα για συλλαλητήριο με τρακτέρ. Την Παρασκευή, στις 6.30 διοργανώνουν μεγάλο συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία Καρδίτσας, ενώ σήμερα αναμένουν εμπόρους, επαγγελματοβιοτέχνες και άλλους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι με αυτοκινητοπομπή θα μεταβούν στο μπλόκο και θα συμμετέχουν στον αποκλεισμό του αυτοκινητόδρομου.
Σήμερα, εξάλλου, στις 8.30 το βράδυ θα βρεθεί στο μπλόκο ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ κ. Δημήτρης Κουτσούμπας.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button