ΓυναίκαΟμορφιά

Ντόρα Μπακογιάννη: Η γνωριμία και ο έρωτας με τον Παύλο Μπακογιάννη άλλα και οι δύσκολες στιγμές μετά τη δολοφονία του

Καλεσμένη στο Ενώπιος Ενωπίω με τον Νίκο Χατζηνικολάου ήταν η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία μίλησε για την πορεία της στην πολιτική και το πραξικόπημα, τη γνωριμία με τον σύζυγό της, Παύλο Μπακογιάννη αλλά και τη δολοφονία του.

«Τα παιδικά μου χρόνια ήταν ήσυχα και ήρεμα. Με έναν Μητσοτάκη που δεν κουβέντιαζε ποτέ πολιτικά στο σπίτι, 2 το μεσημέρι πάντα τρώγαμε μαζί μεσημεριανό. Η παιδική μου ηλικία τέλειωσε την ημέρα του πραξικοπήματος. Ήμουν 13 ετών. Μέσα σε μία νύχτα μεγάλωσα. Είδα την μητέρα μου σε μια κατάσταση φοβερή, ο πατέρας μου είχε πάει φυλακή, τα αδέλφια μου ήταν μικρά και από εκείνη τη στιγμή πλέον μπήκαμε σε μια άλλη φάση της ζωής μας. Κατ’ οίκον κράτηση, ιστορίες, μετά φύγαμε για το Παρίσι, ήρθε ο Παττακός και είπε στη μάνα μου «πάρε τα παιδιά σου και φύγε σε 24 ώρες». Είχε γεννηθεί και ο Κυριάκος, οπότε είχαμε και το μωρό. Φύγαμε από την Ελλάδα. Ήταν ό,τι πιο τραυματικό είχα ζήσει σε αυτή την ηλικία…», είπε αρχικά η Ντόρα Μπακογιάννη.

Όσον αφορά τη γνωριμία της με τον σύζυγό της, Παύλο Μπακογιάννη, η Ντόρα Μπακογιάννη είπε:

«Τότε στο Παρίσι γνώρισα και τον Παύλο Μπακογιάννη. Είχε έρθει να επισκεφτεί τον πατέρα μου. Κατάλαβε ότι είμαι ένα ψάρι που τσιμπάω εύκολα… Έκανε φρικτή κριτική στον πατέρα μου, μέσα στο σπίτι. Λέω στον Μητσοτάκη που βρήκατε αυτόν που σας βρίζει μέσα στο σπίτι… Δεν είχα καταλάβει ότι τρόλαρε. Υπήρχε μια συνεχής επαφή και τον ερωτεύομαι παράφορα. Στην πρώτη ματιά ήθελα να το σκοτώσω, από την δεύτερη, τρίτη άρχισα να μαλακώνω. Αυτός με κυνήγησε, όχι εγώ. Μου έριχνε 20 χρόνια αλλά ήταν τρομερά γοητευτικός και έξυπνος άνδρας. Τρελός έρωτας! Ο Παύλος με είχε σαν πορσελάνινη κούκλα».

«Ήταν πάρα πολύ δύσκολα… Για μένα η δολοφονία του Παύλου ήταν ό,τι χειρότερα πέρασα στη ζωή μου. Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα μπορούσε ένας άνθρωπος να φάει 13 σφαίρες στην πλάτη και να δολοφονηθεί έτσι. Δολοφονήθηκε γιατί ήταν συναινετικός. Ρώτησα τον Κουφοντίνα γιατί τον δολοφόνησαν και μου απάντησε επειδή έκανε την «Εθνική Συμφιλίωση». Αυτό είναι που σε τρελαίνει! Κοιτώντας πίσω αντιλαμβάνομαι πόσο κακή μάνα ήμουν σε αυτή την εποχή. Τα παιδιά μου με στήριξαν, δεν στήριξα εγώ τα παιδιά μου. Δεν ήμουν σε θέση να τα στηρίξω και το φέρω βαρέως. Έχω τρομερές τύψεις… Δεν εύχομαι σε κανέναν αυτό το πράγμα. Δεν κλείνει ποτέ αυτή η πληγή. Δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να συγχωρέσω αυτό το πράγμα» εξομολογήθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη για τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button