ΓυναίκαΜόδα

Πρώην ιερέας Ανδρέας Κονάνος: Αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος – «Έχω μαστιγώσει μόνος μου τον εαυτό μου»

Σε μια προσωπική εξομολόγηση προχώρησε μέσα από ένα βίντεο που δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο facebook ο πρώην ιερέας Ανδρέας Κονάνος.

«Είναι το πιο απλό και το πιο δύσκολο ταυτόχρονα. Είναι απλό, διότι όταν κανείς λέει αλήθειες απλές, τα πράγματα είναι απλά. Δύσκολο είναι γιατί θα ξαφνιαστούν κάποιοι, οι περισσότεροι φυσικά είναι λογικό να ξαφνιαστούν», αναφέρει χαρακτηριστικά στο βίντεό του ο Ανδρέας Κονάνος.

Ο πρώην ιερέας εξήγησε πως ο λόγος που αποφάσισε να κάνει αυτό το βίντεο, επειδή πολλοί τον ρωτούν γιατί δεν μιλά για την προσωπική ζωή του και διότι ήθελε επιτέλους να μοιραστεί τη δική του αλήθεια. «Σε όποιον θέλει να με βρίσει, πριν το κάνει το έχω κάνει ο ίδιος στον εαυτό μου για πάρα πολλά χρόνια, από τότε που ήμουν παιδί, από τότε που κατάλαβα τον εαυτό μου», λέει στο βίντεό του.

«Έχω μαστιγώσει μόνος μου τον εαυτό μου, τον έχω βρίσει, προσβάλει, ξεφτιλίσει, μειώσει, τον έχω στείλει στην κόλαση για όλη αυτή την κατάσταση, την ταυτότητά μου. Δεν είναι ότι ξυπνάς ένα πρωί και λες θέλω να διαλέξω αντί για αυτό το άλλο. Κανένας ο οποίος είναι ομοφυλόφιλος δεν χάρηκε την πρώτη στιγμή που διαπίστωσε την ταυτότητά του. Αν χάρηκε, καλά έκανε, δεν θέλω να προδικάσω.

Αλλά ξέρω από αυτά που άκουγα τόσα χρόνια ότι την πρώτη στιγμή που ο άνθρωπος συνειδητοποιεί ότι ξεχωρίζει από το πλήθος… αυτός είναι ο λόγος της θλίψης. Η θλίψη δεν είναι για αυτό που είσαι, είναι γιατί αυτό που είσαι το έχεις σε μια κοινωνία πολύ διαφορετική», συνέχισε ο Ανδρέας Κονάνος υπογραμμίζοντας πως δεν μπορεί να νιώσει θλίψη για την ταυτότητά του, γιατί αυτός είναι.

Πριν τρία χρόνια ο Ανδρέας Κονάνος είχε ανακοινώσει μέσω των social media ότι παραιτείται από τις τάξεις του κλήρου έπειτα από δυο ολόκληρες δεκαετίες.

«Είναι απλό κι ας φαίνεται πολύπλοκο. Είναι ανθρώπινο κι ας το βαφτίζουν τερατώδες. Είναι η αλήθεια πολλών ανθρώπων στον πλανήτη μας κι ας το ονομάζουν κάποιοι άλλοι “ανωμαλία”», έγραψε ο Ανδρέας Κονάνος στην ανάρτηση με την οποία συνόδευσε το βίντεο που δημοσίευσε.

«Είναι αυτό που είναι! Δηλαδή, μια πραγματικότητα που ισχύει. Κι ας λέει ο καθένας την ψαγμένη ή φανατική γνώμη του. Η ζωή δεν μπαίνει σε καλούπια και κουτάκια, όσο κι αν αυτό επιτρέπει ένα “αξιοπρεπές” βόλεμα, γλιτώνοντάς μας από το άγχος τής ύπαρξης και τα τολμηρά ρίσκα που καλούν σε αλλαγή και πραγματική “μετάνοια”= αλλαγή μυαλού», συνέχισε.

«Είμαι ευγνώμων που ήρθε η ώρα να κάνω αυτό το βίντεο, αποκαλύπτοντας- με όσο περισσότερη ειλικρίνεια μπορώ – την προσωπική μου αλήθεια! Και είναι συγκινητικό, που, και μετά την αποκάλυψη αυτή, υπάρχουν γύρω μου ακόμα τόσοι υπέροχοι άνθρωποι, όπως εσύ, που συνεχίζουν να μ’ αγαπούν και να ‘ναι στη ζωή μου!», έγραψε ακόμη ο Ανδρέας Κονάνος.

«Είναι τόσο υπέροχο να αγαπάς την αλήθεια τού όποιου φίλου σου κι όχι μονάχα τη βιτρίνα, το προφίλ και τα διάφορα καμουφλάζ που χρησιμοποιεί λόγω φόβου, ντροπής και για λόγους κοινωνικής “επιβίωσης”. Αυτή η αλήθεια είναι ό,τι πιο απελευθερωτικό, θεραπευτικό και ζωογόνο! Είναι αυτό που αξίζω κι εγώ, αλλά και εσύ, και όλοι μας! Είναι, μπορώ να πω, ο προορισμός και η αποστολή μας!», κατέληξε ο πρώην ιερέας.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button