Τεχνολογία

Europa League: Κλειδώνουν τα εισιτήρια για την φάση των «16»

Εκεί που οι οκτώ ομάδες που θα προκριθούν θα συναντηθούν με τις ισάριθμες (Γουέστ Χαμ, Μπράιτον, Ρέιντζερς, Αταλάντα, Λίβερπουλ, Βιγιαρεάλ, Σλάβια Πράγας και Μπάγερ Λεβερκούζεν) νικήτριες των ομίλων της διοργάνωσης, στο δρόμο για το Δουβλίνο που θα φιλοξενηθεί ο τελικός (22/5) της διοργάνωσης.

Τo… παραμύθι της Καραμπάγκ συνεχίζεται, ο Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ έχει ευκαιρία να γράψει ιστορία και η Ρόμα με την Φέγενορντ ανανεώνουν για άλλη μια φορά τη γνωριμία τους στα κρίσιμα επαναληπτικά παιχνίδια των play-off των νοκ άουτ του Europa League.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην όγδοη προσπάθεια, η Καραμπάγκ τερμάτισε δεύτερη στο όμιλό της στο Europa League αυτή τη σεζόν και ο πρώτος της νοκ-άουτ αγώνας της στα play-off πήγε καλύτερα από ό,τι θα τολμούσε ποτέ να φανταστεί, καθώς έκαναν μια υπέροχη εμφάνιση νικώντας την Μπράγκα με σκορ 4-2 στην Πορτογαλία.

Υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει στην επιστροφή στο Αζερμπαϊτζάν, αλλά η Καραμπάγκ μπορεί πραγματικά να κάνει σχέδια για μια πρώτη ευρωπαϊκή εμφάνιση στους «16» στην ιστορία του συλλόγου.

Εν τω μεταξύ, το γκολ του επιθετικού της Μαρσέιγ, Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ στο 2-2 του πρώτου αγώνα εναντίον της Σαχτάρ στο Αμβούργο ήταν σημαντικό για την ομάδα του. Ήταν όμως σημαντικό και σε προσωπικό επίπεδο, καθώς ισοφάρισε με τον πρώην επιθετικό της Πόρτο και της Ατλέτικο της Μαδρίτης, Ρανταμέλ Φαλκάο, ως ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στο Europa League με συνολικά 30 γκολ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος έχει σκοράρει στο παρελθόν σε αυτό το τουρνουά για Ντόρτμουντ, Άρσεναλ και Μπαρτσελόνα, θα έχει την ευκαιρία να πάρει το απόλυτο προβάδισμα εάν εμφανιστεί αύριο στον επαναληπτικό αγώνα εναντίον της Σαχτάρ στη Μασσαλία.

Σε έναν αγώνα που η Μαρσείγ θα έχει στον πάγκο της τον Ζαν Λουί Γκασέ, ο οποίος αντικατέστησε χθες (20/2) τον Τζενάρο Γκατούζο.

Ωστόσο ο Ομπαμεγιάνγκ, πρέπει να προσέχει τον Ρομέλου Λουκάκου της Ρόμα, ο οποίος έχει σκοράρει σε 17 στα 18 τελευταία παιχνίδια του στο Γιουρόπα Λιγκ και έχει συνολικά 26 στη διοργάνωση.

Δεν ήταν έκπληξη η ισοπαλία (1-1) στον πρώτο αγώνα της Φέγενορντ με τη Ρόμα. Αυτή είναι η τρίτη συνεχόμενη σεζόν στην οποία αυτές οι ομάδες συναντώνται σε ευρωπαϊκούς αγώνες και κάθε ένα από τα τέσσερα παιχνίδια μέχρι στιγμής ήταν ματς σφικτά, υποθέσεις λεπτομερειών.

Η Ρόμα κέρδισε οριακά την ολλανδική ομάδα στον τελικό του Europa Conference League 2021/22 και στους προημιτελικούς του Europa League 2022/23, οπότε η Φέγενορντ θα είναι απελπισμένη να κάνει την τρίτη φορά τυχερή όταν ταξιδέψει στην Ιταλία.

Το πρόγραμμα των αγώνων-ρεβάνς των playoffs του Europa League:

19:45 Τουλούζ (Γαλλία)-Μπενφίκα (Πορτογαλία) 1-2

19:45 Φράιμπουργκ (Γερμανία)-Λανς (Γαλλία) 0-0

19:45 Καραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν)-Μπράγκα (Πορτογαλία) 4-2

19:45 Ρεν (Γαλλία)-Μίλαν (Ιταλία) 0-3

22:00 Ρόμα (Ιταλία)-Φέγενορντ (Ολλανδία) 1-1

22:00 Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)-Γαλατασαράι (Τουρκία) 2-3

22:00 Μαρσέιγ (Γαλλία)-Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) 2-2

22:00 Σπόρτινγκ Λισ.(Πορτογαλία)-Γιούνγκ Μπόις (Ελβετία) 3-1

Οι οκτώ νικήτριες των ομίλων από το Europa League που έχουν ήδη προκριθεί στους «16» είναι οι: Γουέστ Χαμ, Μπράιτον, Ρέιντζερς, Αταλάντα, Λίβερπουλ, Βιγιαρεάλ, Σλάβια Πράγας και Μπάγερ Λεβερκούζεν.

H κλήρωση για τη φάση των «16» θα γίνει στις 23 Φεβρουαρίου.

Ο τελικός του Europa League θα διεξαχθεί στο Dublin Arena στις 22 Μαΐου 2024.

Οι μεταδόσεις:

19:45 COSMOTE SPORT 5 HD Φράιμπουργκ – Λανς

19:45 COSMOTE SPORT 4 HD Τουλούζ – Μπενφίκα

19:45 COSMOTE SPORT 6 HD Καραμπάγκ – Μπράγκα

19:45 COSMOTE SPORT 3 HD Ρεν – Μίλαν

22:00 COSMOTE SPORT 4 HD Μαρσέιγ – Σαχτάρ Ντόνετσκ

22:00 COSMOTE SPORT 8 HD Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Γιανγκ Μπόις

22:00 COSMOTE SPORT 7 HD Σπάρτα Πράγας – Γαλατασαράι

22:00 COSMOTE SPORT 3 HD Ρόμα – Φέγενορντ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button