Πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρχίζει περιοδείες ενόψει ευρωεκλογών: Πρωτοκλασάτοι υπουργοί στη μάχη της Βόρειας Ελλάδας

Νέο κύκλο περιοδειών, μετά την ανακοίνωση του ευρωψηφοδελτίου της Ν.Δ., ξεκινά από αύριο ο πρωθυπουργός  Κυριάκος  Μητσοτάκης δίνοντας έμφαση στο μεταναστευτικό και στη Βόρεια Ελλάδα.

Πρώτος σταθμός είναι η Μυτιλήνη, ένα νησί που έχει δεχτεί μεγάλο μεταναστευτικό βάρος, από όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επικοινωνήσει τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει η κυβέρνηση για να «φρενάρει» την είσοδο μεταναστών στη χώρα, αλλά και τις δράσεις για τους μετανάστες που φιλοξενούνται στις δομές της Λέσβου και σε άλλες περιοχές.

«Αυτό που κρίνεται είναι η σταθερότητα της χώρας» είναι το μήνυμα του Πρωθυπουργού, ο οποίος θα ζητήσει ισχυρή ψήφο στη Ν.Δ. για να συνεχίσει η κυβέρνηση απρόσκοπτα το έργο της και να διαχειριστεί τις προκλήσεις σε ένα γεωπολιτικά αβέβαιο περιβάλλον, όπως αναμένεται να τονίσει.

Το «στοίχημα» της Βόρειας Ελλάδας και ο Φρέντυ Μπελέρης

Στην Πειραιώς έχουν οργανώσει ένα πυκνό πρόγραμμα περιοδειών του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θα γυρίσει όλη την επικράτεια, με έμφαση όμως στη Βόρεια Ελλάδα όπου θα βρεθεί πολλές φορές ως τις 9 Ιουνίου.

Η Βόρεια Ελλάδα αποτελεί ένα «στοίχημα» για τη Ν.Δ., η οποία καταγράφει σημαντικές διαρροές προς τα δεξιά της, και κυρίως προς την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου.

Η υποψηφιότητα του Φρέντυ Μπελέρη εκτιμάται ότι θα βοηθήσει στην επανασύνδεση της Ν.Δ, με το συντηρητικό κομματικό της ακροατήριο.

Ο παράνομα φυλακισμένος δήμαρχος Χειμάρρας, στις δημοσκοπήσεις που διενεργούνται για λογαριασμό του Μεγάρου Μαξίμου, καταγράφει σημαντική δυναμική στους παραδοσιακούς «γαλάζιους» ψηφοφόρους.

Το «μήνυμα» του, μέσα από τη φυλακή, θα συνδράμει, ώστε να φτάσει στην εκλογική βάση και σε κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης και του κόμματος. 

Ποιοι θα ριχτούν στην «αρένα» της Β. Ελλάδας

Στην «αρένα» της Βόρειας Ελλάδας θα ριχτούν και πρωτοκλασσάτοι υπουργοί, βουλευτές και στελέχη με εκτόπισμα στο δεξιό ακροατήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δράση θα αναλάβουν στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Θάνος Πλεύρης και στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας  Νίκος Δένδιας.

Στην πρώτη γραμμή αναμένεται να βρεθεί και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Οι περιοδείες του πρωθυπουργού, των υπουργών και στελεχών της Ν.Δ. θα εντατικοποιηθούν μετά το Πάσχα, στη τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές.

Την ίδια ώρα, οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές δίνουν σκληρή μάχη για την εκλογή τους, η οποία θα συνεχιστεί αδιάκοπα μέχρι την 9η Ιουνίου.

Το «αγκάθι» της χαλαρής ψήφου και της αποχής

Η χαλαρότητα που παραδοσιακά έχουν οι ευρωεκλογές και ο κίνδυνος για αυξημένη αποχή, κινητοποιούν καθιστούν επιτακτικό για τη Ν.Δ. να θέσει ένα διακύβευμα που θα βρει απήχηση στο εκλογικό κοινό και κυρίως στους «γαλάζιους» ψηφοφόρους.  Σταθερότητα και ισχυρή ψήφος στη Ν.Δ. για να διεκδικήσει ο Κ. Μητσοτάκης με μεγαλύτερη δύναμη τα εθνικά δίκαια στην Ε.Ε. ή λαϊκισμός και κίνδυνος για πισωγυρίσματα» είναι το βασικό δίλημμα της κυβερνητικής παράταξης, με το οποίο θα πορευτεί ως τις εκλογές.

Παράλληλα, η Ν.Δ. απέναντι στην πόλωση και την τοξικότητα, που εκτιμά ότι θα καλλιεργήσει η αντιπολίτευση ως τις κάλπες, έχει επιλέξει να απαντά με τη «θετική ατζέντα» της κυβέρνησης και τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί.

To άρθρο Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρχίζει περιοδείες ενόψει ευρωεκλογών: Πρωτοκλασάτοι υπουργοί στη μάχη της Βόρειας Ελλάδας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button