Πολιτική

Περίμεναν 40 λεπτά τη Μενεγάκη και πέταξαν τον Αντώνη στη θάλασσα

Ήταν Ιούνιος του 2015 όταν το πλοίο της Blue Star Ferries, που εκτελούσε το δρομολόγιο Ραφήνα – Άνδρος, σήκωνε άγκυρα για να σαλπάρει στην ώρα του. Κάτι όμως συνέβη και το καράβι παρέμεινε δεμένο στον ντόκο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Η γνωστή τηλεπαρουσιάστρια Ελένη Μενεγάκη είχε ειδοποιήσει πως θα καθυστερούσε και ο καπετάνιος αποφάσισε προφανώς να περιμένει τη παρουσιάστρια. Μαζί με το πλοίο ωστόσο περίμεναν υπομονετικά και οι επιβάτες. Η Ελένη Μενεγάκη έφτασε, επιβιβάστηκε και το πλοίο αναχώρησε από τη Ραφήνα για να εκτελέσει το δρομολόγιό του και ούτε γάτα, ούτε ζημιά.

Δύο χρόνια αργότερα, το ίδιο περιστατικό, με τους ίδιους πρωταγωνιστές συνέβη με το δρομολόγιο από Άνδρο προς Ραφήνα. Η Μενεγάκη ήταν και πάλι καθυστερημένη. Αυτή τη φορά ίσως το παράκανε. Άργησε 1,5 ολόκληρη ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επισημαίνεται, όσον αφορά τη δεύτερη περίπτωση, πως το αρμόδιο ταξιδιωτικό πρακτορείο στη Άνδρο είχε διαψεύσει το σκέλος που αφορούσε την κυρία Μενεγάκη.

Τα χρόνια πέρασαν, οι εταιρείες έμειναν οι ίδιες, η ιδιοκτήτρια εταιρεία εξακολουθεί να είναι η ίδια. Είμαστε στο 2023, Σεπτέμβριο μήνα. Τρία μέλη του πληρώματος, το ένα μάλιστα με καθήκοντα αξιωματικού καταστρώματος, σπρώχνουν με βαρβαρότητα ένα 36χρονο νέο άνδρα τον Αντώνη Καρυώτη και τον ρίχνουν στη θάλασσα την ώρα που σαλπάρει το «Blue Horizon» από τον Πειραιά για την Κρήτη. Ο Αντώνης Καρυώτης πνίγεται μέσα στη δίνη που προκάλεσαν οι προπέλες του σκάφους όταν αυτό αποσπάστηκε από τον ντόγκο.

Ο Αντώνης Καρυώτης είχε κόψει εισιτήριο. Είχε προφανώς καθυστερήσει λίγο. Όμως, δεν ήταν βλέπετε τηλεστάρ, ούτε επώνυμος. Ήταν ένα φτωχό παιδί μιας πολυμελούς οικογένειας από το Λασίθι της Κρήτης που ζούσε από δουλειές του ποδαριού, εδώ και εκεί, για να τα βγάζει πέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκ των υστέρων, η ιδιοκτήτρια εταιρεία Attica Group εξέδωσε ανακοίνωση 29 λέξεων για να εκφράσει «την οδύνη της για το περιστατικό». Την οδύνη του εξέφρασε με ανακοίνωσή του και ο υπουργός Ναυτιλίας, Βαρβιτσιώτης.

Συνηθισμένη αυτή η τακτική της εταιρείας

Πριν από ακριβώς από έναν μήνα, διαβάζουμε στο διαδίκτυο μια κριτική που αναρτήθηκε για τις πρακτικές της εταιρείας αυτής στα διάφορα λιμάνια:

Διαβάστε επίσης:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button