Πολιτική

Φαραντούρης, Παππάς και Μπεκατώρου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – Τα πρώτα ονόματα

Ο Νικόλας Φαραντούρης, ο Νίκος Παππάς και η Σοφία Μπεκατώρου είναι η πρώτη τριάδα – σύμφωνα με πληροφορίες – που ξεχώρισε στην ηλεκτρονική ψηφοφορία για την ανάδειξη των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές στην περιφέρεια της Αττικής, ενώ στην Βόρεια Ελλάδα φαίνεται ότι έχουν προβάδισμα η Δώρα Αυγέρη και η Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης η συμμετοχή των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ στην χθεσινή ψηφοφορία για τις Ευρωεκλογές ξεπέρασε κάθε προσδοκία καθώς στην διαδικασία συμμετείχαν πάνω από 63.000 πολίτες, από τους οποίους οι 57.000 είναι παλιά και νέα μέλη και περίπου 6.000 φίλοι.

Η καταμέτρηση των ψήφων θα γίνει σήμερα, καθώς οι κάλπες έκλεισαν χθες το βράδυ στις 9, ενώ ήδη στην Κουμουνδούρου βρίσκονται τα αποτελέσματα της ομογένειας.

Συναντήσεις Κασσελάκη στη Νέα Υόρκη

Εν τω μεταξύ, ο Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος βρίσκεται στην Νέα Υόρκη για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, ψήφισε διαδικτυακά, ενώ σήμερα θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο.

Στις 12:00 το μεσημέρι, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έχει συνάντηση με επιχειρηματίες και επενδυτές, ενώ στις 5 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί επαφή με στελέχη των Δημοκρατικών Σοσιαλιστών (Democratic Socialists of America – DSA).

Το απόγευμα ο Στέφανος Κασσελάκης θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους των Κυπριακών Σωματείων στην Αστόρια, ενώ λίγο αργότερα θα μιλήσει σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, Νέας Υόρκης. Στην συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πάει στην Ουάσιγκτον.

Την Πέμπτη ανακοινώνονται όλα τα ονόματα

Την Πέμπτη 18 Απριλίου – εκτός κάποιου συγκλονιστικού απροόπτου – αναμένεται να ανακοινωθούν τα ονόματα των υποψηφίων ευρωβουλευτών σε ειδική εκδήλωση.

Εν τω μεταξύ, χθες σε συνέντευξη της η Όλγα Γεροβασίλη αναφέρθηκε στο διακύβευμα των ευρωεκλογών λέγοντας: «Στόχος μας πρέπει να είναι να πετύχουμε ένα ποσοστό μεγαλύτερο από τις δημοσκοπήσεις και να κλείσουμε σημαντικά την ψαλίδα από τη ΝΔ. Έτσι θα διαμορφωθεί κλίμα ανατροπής και θα δοθεί το σήμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ανακτά την κυβερνητική του προοπτική για τις επόμενες εθνικές εκλογές.

Όσον αφορά το αίτημα για παραίτηση της κυβέρνησης και εθνικές εκλογές, δεν είναι η πρώτη φορά που η αξιωματική αντιπολίτευση ζητάει κάτι τέτοιο. Σας θυμίζω ότι ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε εκλογές έξι μήνες μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβριο του 2015. Σήμερα, όμως, το αίτημα για εκλογές δεν γίνεται χωρίς λόγο, αλλά γιατί η κατάσταση έχει φτάσει στο μη περαιτέρω. Η κοινωνία βράζει.

Για την ακρίβεια, την κατάσταση στην υγεία και την παιδεία, αλλά και για την επιχείρηση συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών, τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων απόδημων Ελλήνων και τη διάχυτη ανασφάλεια. Ας είμαστε ειλικρινείς, σε οποιαδήποτε χώρα “κανονικότητας” και μόνο από το σκάνδαλο των υποκλοπών η κυβέρνηση δεν θα στεκόταν ούτε μία ημέρα. Σε κάθε περίπτωση, στις ευρωεκλογές θα κριθεί και αυτό το αίτημα, όπως όλες οι πολιτικές πρωτοβουλίες».

Σε ό,τι αφορά την αντιπαράθεση που υπάρχει ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ για την δεύτερη θέση η αντιπρόεδρος της Βουλής ανέφερε: «Είναι σημαντικό, αλλά όχι στη λογική μιας μικροαντιπαράθεσης για το ποιος θα είναι “πρώτος” στη δεύτερη θέση ανεξάρτητα από τη διαφορά με τη ΝΔ. Δεν μπορούμε να στέλνουμε στον προοδευτικό κόσμο σήμα χαμηλών προσδοκιών, όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ. Διαπιστώνει σήμερα ο κ. Ανδρουλάκης ότι “αυτό δεν πήγε και πολύ καλά”. Ο προοδευτικός χώρος πρέπει να δίνει προοπτική διακυβέρνησης».

To άρθρο Φαραντούρης, Παππάς και Μπεκατώρου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – Τα πρώτα ονόματα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button