ΓυναίκαΜόδα

Η διαβίωση κοντά σε χώρους πρασίνου συνδέεται με λιγότερα συναισθηματικά προβλήματα σε παιδιά προσχολικής ηλικίας

Τα παιδιά που ζουν σε πράσινες περιοχές (δάση, πάρκα και κήπους) από τη γέννησή τους μπορεί να αντιμετωπίζουν λιγότερα συναισθηματικά προβλήματα μεταξύ των ηλικιών 2 και 5 ετών, σύμφωνα με μια μελέτη.

Οι ερευνητές του προγράμματος ECHO (Environmental Influences on Child Health Outcomes) των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας των ΗΠΑ ανέλυσαν πληροφορίες από γονείς σχετικά με τη συμπεριφορά των παιδιών τους ηλικίας 2 έως 11 ετών. Τα στοιχεία συνδυάστηκαν με δορυφορικά δεδομένα σχετικά με τη διεύθυνση της οικογένειας κατά τη στιγμή της γέννησης του παιδιού και την πυκνότητα της βλάστησης γύρω από το σπίτι τους. Τα δεδομένα προήλθαν από 2.103 παιδιά που γεννήθηκαν μεταξύ 2007 και 2013 και ζούσαν σε 41 πολιτείες των ΗΠΑ.

Μια ανάλυση που δημοσιεύθηκε στο JAMA Network Open διαπίστωσε ότι μεταξύ των παιδιών ηλικίας 2-5 ετών, όσο περισσότερο πράσινο υπήρχε σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το σπίτι τους, τόσο μειώνονταν τα συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης. Η συσχέτιση αυτή παρέμεινε αμετάβλητη μετά τον έλεγχο για το φύλο του παιδιού, την εκπαίδευση των γονέων, την ηλικία γέννησης και την κοινωνικοοικονομική ευπάθεια της γειτονιάς.

Αντίθετα, οι ερευνητές δεν διαπίστωσαν σημαντική συσχέτιση μεταξύ των χώρων πρασίνου γύρω από το σπίτι και των συμπτωμάτων ψυχικής υγείας μετά την πρώιμη παιδική ηλικία, όταν τα παιδιά περνούν περισσότερο χρόνο στο σχολείο (6-11 ετών).

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button