Υγεία

Παναθηναϊκός: Η ΠΑΕ ανέλαβε το κόστος της ριζικής αναβάθμισης στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός γνωστοποίησε ότι αναλαμβάνει το κόστος της ριζικής αναβάθμισης του αγωνιστικού χώρου στο ΟΑΚΑ, το οποίο θα χρησιμοποιήσει η ομάδα ως έδρα της στα ματς των ομίλων, είτε στο Champions είτε στο Europa League.

Η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αναλαμβάνει το κόστος ενός πρωτοποριακού για την Ελλάδα έργου ολικής ανακατασκευής του αγωνιστικού χώρου του Ολυμπιακού Σταδίου. Προκειμένου να μπορέσει εγκαίρως η ομάδα να χρησιμοποιήσει το γήπεδο για τις ανάγκες των προσεχών ευρωπαϊκών εντός έδρας αγώνων της (εννοείται μετά από αυτόν κόντρα στη Μαρσέιγ), η διοίκηση του Παναθηναϊκού ανέθεσε στους Αντώνη Γκριμότση, ο οποίος λειτουργεί στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός ως τεχνικός σύμβουλος σε θέματα χλοοτάπητα και Φάνη Γεννάτο, κατασκευαστή και συντηρητή στους χλοοτάπητες όλων των γηπέδων της ΠΑΕ, το συνολικό έργο της αντικατάστασης χλοοτάπητα αλλά και της βελτίωσης της υποδομής του αγωνιστικού χώρου στο ΟΑΚΑ.

Μετά τη χρήση του γηπέδου ως συναυλιακού χώρου αλλά και εξαιτίας της αλλαγής υποδομής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, ο αγωνιστικός χώρος του Ολυμπιακού Σταδίου υπέστη σοβαρή ζημιά.

Άμεσα, από το πρωί της Κυριακής 6 Αυγούστου, ξεκίνησε η κοπή και το πέταμα του παλαιού χλοοτάπητα. Τις προσεχείς ημέρες θα γίνει αλλαγή άμμου στην επιφάνεια και θα εγκατασταθεί νέο αποστραγγιστικό σύστημα, ώστε να βοηθηθεί το χορτάρι να ριζώσει.

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα εισαχθεί από την Ιταλία θερμόφυλλο – αντί του υπάρχοντος ψυχρόφυλλου- είδους χορταριού, με την πλέον σύγχρονη μέθοδο κοπής, σε μεγάλα ρολά, κάτι το οποίο επιτρέπει να παιχθεί αγώνας με την παρέλευση 2-3 24ώρων από το στρώσιμο του χλοοτάπητα.

Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει ολοκλήρωση του έργου στις 17 Αυγούστου».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button