ΓυναίκαΜόδα

Δείτε τι πρέπει να βελτιώσετε για να απολαμβάνετε περισσότερο το σεξ

Τι “αφαιρεί την ευχαρίστηση από το σεξ; Μάθετε τι το προκαλεί και πώς να το ξανακάνετε να σπινθηροβολήσει:

1. Δεν έχετε αυτοπεποίθηση:

Όταν οι άνθρωποι νιώθουν ανασφάλεια για το σώμα τους, δυσκολεύονται να είναι ανοιχτοί ή αυθόρμητοι και γίνονται πιο επιφυλακτικοί.

Σύμφωνα με μια έκθεση, το 90% των γυναικών και το 20-40% των ανδρών αισθάνονται δυσαρεστημένοι με το σώμα τους.

Ιδιαίτερα για τις γυναίκες, η κακή εικόνα του σώματος είναι ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά τη σεξουαλική ευχαρίστηση και τη σωματική οικειότητα.

Επομένως, επικεντρωθείτε στις αισθήσεις, όχι στην εικόνα του σώματος, για να διώξετε τις αρνητικές σκέψεις από το μυαλό σας. Αποδεχτείτε τα κομπλιμέντα του συντρόφου σας και δεχτείτε ότι τα πράγματα θα αλλάξουν.

2. Σκέφτεστε άλλα πράγματα:

Σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημιακού Ιατρικού Κέντρου Groningen στην Ολλανδία, το σεξ δεν αφορά μόνο το σώμα, αλλά και το μυαλό.

Δεν αρκεί να είστε μόνο σωματικά εκεί- πρέπει να είστε νοητικά παρόντες για να συνδεθείτε με τον σύντροφό σας.

Είναι καλό να εξασκείτε την ενσυνειδητότητα στην καθημερινή ζωή και να μεταφέρετε αυτή τη νοοτροπία στην κρεβατοκάμαρα.

3. Ντρέπεστε να μιλήσετε για το σεξ:

Είναι πολύ σημαντικό να είναι κανείς ειλικρινής σχετικά με τη σωματική και συναισθηματική του ικανοποίηση.

Μια μελέτη σχετικά με τη σεξουαλική συμπεριφορά που δημοσιεύθηκε στο Archives of Sexual Behaviour έδειξε ότι η σεξουαλική επιθυμία των γυναικών ποικίλλει ανάλογα με την ικανοποίηση και την ποιότητα της σχέσης.

4. Έχετε κολλήσει στη ρουτίνα:

Σύμφωνα με μια πορτογαλική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Sexual Medicine, οι άνδρες βιώνουν περισσότερη σεξουαλική πλήξη από ό,τι οι γυναίκες σε μακροχρόνιες σχέσεις.

Μιλήστε ανοιχτά για πράγματα που θα θέλατε να προσπαθήσετε και αποφύγετε να μιλάτε συνεχώς για τετριμμένα, ασήμαντα ή αγχωτικά πράγματα (π.χ. παιδιά, οικονομικά, υποχρεώσεις).

5. Έχετε άγχος… απόδοσης:

Η σεξουαλική ανασφάλεια επηρεάζει το 9% έως 25% των ανδρών και το 6% έως 16% των γυναικών και καταστέλλει τη σεξουαλική επιθυμία.

Αν αισθάνεστε άγχος πριν από το σεξ, δεν χρειάζεται να πιέζετε τον εαυτό σας. Είναι προτιμότερο να προχωρήσετε αργά. Με αυτόν τον τρόπο συχνά ανακουφίζεται από την πίεση να “σκοτώσετε” τη σεξουαλική σας διάθεση.

Θα μπορούσαν να το συζητήσουν με τους συντρόφους τους εκ των προτέρων και να επικοινωνήσουν τυχόν δυσκολίες ή δισταγμούς.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button