Αθλητικά

Πήρε τους πρώτους βαθμούς στο ETC ο Βασίλης Παντελεάκης στο Εστορίλ

Του Δημήτρη Διατσίδη

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βασίλης Παντελεάκης #35 που αγωνίζεται φέτος στο ETC (European Talent Cup), ξεκίνησε τους δύο Αγώνες του δεύτερου Γύρου του Πρωταθλήματος από την πρώτη σειρά, έχοντας δείξει εξαιρετική οδηγική ικανότητα στις συνθήκες βροχής που επικρατούσαν στην Πορτογαλική πίστα του Εστορίλ, κοντά στην πρωτεύουσα Λισαβώνα.
Το ETC γίνεται μαζί με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Junior GP και η Ιταλική ομάδα AC Racing είχε ετοιμάσει τη μοτοσυκλέτα Honda NSF250R με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο πρώτος Αγώνας της ημέρας έγινε με την πίστα βρεγμένη και ο Έλληνας οδηγός δεν έκανε καλή εκκίνηση και από την 3η θέση στο τέλος του πρώτου γύρου ήταν 14ος. Κατάφερε σταδιακά να κερδίσει θέσεις και τελικά τερμάτισε 8ος, που είναι η καλύτερη επίδοση Έλληνα οδηγού στο θεσμό αυτό και έτσι να πιστωθεί με τους 8 βαθμούς που δίνει αυτή η θέση και να είναι ο πρώτος Έλληνας που βαθμολογείται στο Talent Cup.

Με το νούμερο #35 ο Βασίλης Παντελεάκης σε ένα από τα δύσκολα εσάκια της πίστας

Στον δεύτερο Αγώνα της ημέρας, με την πίστα στεγνή, έκανε καλύτερη εκκίνηση, αλλά σταδιακά έχανε δύναμη από το μοτέρ, που τελικά δύο γύρους πριν το τέλος παρέδωσε το πνεύμα του, στερώντας στον Παντελεάκη τη δυνατότητα να πάρει κι άλλους βαθμούς.
Αναλύοντας τα στοιχεία των αποτελεσμάτων βλέπουμε ότι ο Βασίλης υστερεί σημαντικά σε τελική ταχύτητα, στον δεύτερο αγώνα 12 χλμ/ώρα λιγότερα από τους πρώτους, που οδηγούν ακριβώς ίδια μοτοσυκλέτα, μια και πρόκειται για Ενιαίο Πρωτάθλημα. Πέρα από τα προβλήματα που αντιμετώπισε σε αυτόν τον αγώνα με το μοτέρ, ο Έλληνας οδηγός είναι από τους ψηλότερους και συνεπώς βαρύτερους οδηγούς της κατηγορίας και αυτό είναι ένα εγγενές μειονέκτημα. Ελπίζουμε στο μέλλον να κάνει και κάποιες έκτακτες εμφανίσεις στην Junior GP Moto 3 κατηγορία, όπου η μεγαλύτερη ιπποδύναμη να τον βοηθήσει τουλάχιστον στο θέμα της τελικής ταχύτητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ας διαβάσουμε την ανάρτηση του Βασίλη Παντελεάκη #35 στο Facebook:

“Με μία ιστορική για τη χώρα μας 3η θέση στη σχάρα εκκίνησης ξεκίνησα το διπλό αγώνα στην πίστα του Εστορίλ της Πορτογαλίας!!
Στον πρώτο αγώνα ο οποίος διεξήχθη υπό βροχή έκανα μία κακή εκκίνηση με αποτέλεσμα να βρεθώ στην πρώτη στροφή 14ος, χάνοντας μία μεγάλη ευκαιρία να πάρω το πρώτο μου βάθρο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Γύρω με το γύρο κάλυψα αρκετά το χαμένο έδαφος με αποτέλεσμα να τερματίσω στην όγδοη θέση.
Στο δεύτερο αγώνα μετά την εκκίνηση βρέθηκα στην έβδομη θέση νιώθοντας το μοτέρ μου να χάνει δύναμη γύρω με το γύρο και παράλληλα εγώ να χάνω θέσεις στην ευθεία με αποτέλεσμα στον 8ο γύρο ενώ βρισκόμουν στην 17η θέση να χάσει όλη του την δύναμη και να εγκαταλείψω τον αγώνα.
Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου AC racing team που με στηρίζει και με κάνει να νιώθω το σπίτι μου, καθώς και όλους εσάς που με την υποστήριξή σας μου δίνετε την ευκαιρία να αγωνιστώ σ’ αυτό το κορυφαίο πρωτάθλημα.
Επίσης ένα τεράστιο ευχαριστώ στους χορηγούς μου που με στηρίζουν και πιστεύουν σε μένα.
Ακόμα καλύτερα αποτελέσματα έρχονται σύντομα ραντεβού στον αγώνα της Βαρκελώνης στις 15 Μαΐου!!
Karakostas Honda DNA High Performance Filters Papastavroushops Papastavroushops Arai Helmet Europe Riva Del Mare Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. (ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ) Motodirect LeKare helmets designs Helmet Home #Winnersclubvp3”

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button