ΓυναίκαΟμορφιά

Γιατί οι γάτες τρελαίνονται να παίζουν με το χαρτί τουαλέτας;

Οι γάτες είναι γνωστές για την παιχνιδιάρικη συμπεριφορά τους και δεν είναι λίγες οι φορές που τους αρέσει να παίζουν με το χαρτί τουαλέτας.

Ωστόσο κάτι τέτοιο οδηγεί στη δημιουργία σκουπιδιών και σε ένα ακατάστατο μπάνιο.

Γιατί όμως οι γάτες παίζουν με το χαρτί τουαλέτας;

Παιχνιδιάρικη διάθεση: Οι γάτες είναι από τη φύση τους περίεργα και παιχνιδιάρικα ζώα. Τους ελκύουν αντικείμενα που προσφέρουν ερεθίσματα αφής και κίνηση, όπως  το ξετύλιγμα του χαρτιού της τουαλέτας.

Ήχος και υφή: Ο ήχος που κάνει το χαρτί όταν τσαλακώνεται και η απαλή υφή του, μπορεί να κεντρίσει το ενδιαφέρον μιας γάτας, ενεργοποιώντας τις αισθήσεις της και προσφέροντας ψυχαγωγία.

Επιδίωξη προσοχής: Οι γάτες μπορεί να καταφύγουν σε παιχνιδιάρικες ακροβασίες με το χαρτί τουαλέτας για να κερδίσουν την προσοχή, ειδικά αν νιώθουν ότι βαριούνται, αγνοούνται ή αναζητούν αλληλεπίδραση.

Χαλαρώνουν: Για ορισμένες γάτες, ιδίως εκείνες που βιώνουν άγχος ή στρες, το παιχνίδι με αντικείμενα όπως το χαρτί τουαλέτας μπορεί να χρησιμεύσει ως δραστηριότητα ανακούφισης από το στρες.

Τι να κάνετε:

Φυλάξτε το χαρτί τουαλέτας μακριά από τη γάτα σας, αποθηκεύοντάς το σε κλειστά ντουλάπια, συρτάρια ή δοχεία που δεν είναι εύκολα προσβάσιμα στη γάτα σας.

Στη συνέχεια δώστε στη γάτα σας άλλες δραστηριότητες παιχνιδιού για να αποσπάσετε την προσοχή της από το χαρτί τουαλέτας.

 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button