Αθλητικά

Ολυμπιακός – Μίλαν: Η πορεία προς τον τελικό του Youth League! Το… έπος του Μονάχου και οι προκρίσεις στα πέναλτι

Ο Ολυμπιακός Κ19 και η αντίστοιχη ομάδα της Μίλαν διεκδικούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους το τρόπαιο του Youth League (19:00, Newsit.gr, COSMOTE SPORT 3 HD).

Ολυμπιακός και Μίλαν θα προσπαθήσουν να ολοκληρώσουν το φετινό τους ευρωπαϊκό… ταξίδι, με την κατάκτηση του Youth League. Οι δυο ομάδες αγωνίζονται στον τελικό της διοργάνωσης της UEFA και θα προσπαθήσουν να σηκώσουν το τρόπαιο για πρώτη φορά στην Ιστορία τους.

Πρώτο “εμπόδιο” του Ολυμπιακού προς το Final Four του Youth League ήταν η πρωταθλήτρια Ιταλίας, Λέτσε την οποία νίκησε με 6-2 συνολικό σκορ (3-1 και 1-3) και προκρίθηκε στην επόμενη φάση.

Εκεί, τον περίμενε η Καμπάλα . Το πρώτο παιχνίδι έγινε στο Αζερμπαϊτζάν με τους “ερυθρόλευκους” να επικρατούν με 3-0! Το δεύτερο ματς ήταν εξίσου εμφατικό για τους Πειραιώτες, καθώς πήραν τη νίκη στο στάδιο “Καραϊσκάκης” με 4-0.

Λίγα 24ωρα αργότερα η κληρωτίδα έβγαλε το όνομα της Ίντερ στο δρόμο του Ολυμπιακού. Ο κόσμος των Πειραιωτών στήριξε την προσπάθεια του Ολυμπιακού σε αυτό το νοκ άουτ ματς, με τις εξέδρες του “Καραϊσκάκης” να υποδέχονται πλήθος κόσμου.

Ο Ολυμπιακός παρά το γεγονός ότι έμεινε με παίκτη λιγότερο κατά τη διάρκεια του ματς, καθώς στο 72′ αποβλήθηκε ο Παπακανέλλος, πήρε σπουδαία πρόκριση στα πέναλτι για τους “16” του θεσμού.

Στην επόμενη φάση ο προπονητής του Ολυμπιακού, Σωτήρης Συλαϊδόπουλος, είχε να προετοιμάσει τους ποδοσφαιριστές του για την πρωταθλήτρια Γαλλίας, Λανς. Ομάδα η οποία είχε προκριθεί στους “16” της διοργάνωσης, ως πρωτοπόρος των ομίλων του UEFA Youth League.

Το “Καραϊσκάκης” άνοιξε και πάλι τις πύλες του για την Κ19 του συλλόγου και ο κόσμος του Ολυμπιακού ήταν και πάλι εκεί, για να τη στηρίξει. Οι “ερυθρόλευκοι” παρά το γεγονός πως βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 0-2 στο 51ο λεπτό της αναμέτρησης, κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 2-2 και να στείλουν το παιχνίδι στη διαδικασία των πέναλτι, για δεύτερο σερί ματς μετά απ’ αυτό με την Ίντερ.

Εκεί ο Ολυμπιακός και πάλι εμφανίστηκε πιο ψύχραιμος και εύστοχος, παίρνοντας την ιστορική πρόκριση για τα προημιτελικά της ευρωπαϊκής διοργάνωσης, εκεί όπου καμία άλλη Ελληνική ομάδα δεν είχε καταφέρει να φτάσει μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Το… έπος του Μονάχου

Στους “8” του Youth League ο Ολυμπιακός “έπεσε” με την Μπάγερν Μονάχου και αυτήν τη φορά το νοκ άουτ ματς ήταν εκτός έδρας. Η Μπάγερν μία ομάδα με αρκετά εκατομμύρια ευρώ μπάτζετ σε επίπεδο ακαδημίας και πολύ ταλέντο ήταν σίγουρα ένας δύσκολος αντίπαλος.

Ο Ολυμπιακός τα κατάφερε και πάλι! Στο 32’ Πνευμονίδης και Χ. Κωστούλας πίεσαν ασφυκτικά τον αντίπαλο τερματοφύλακα και έκανε το λάθος καθώς έστειλε την μπάλα πάνω στον Μουζακίτη, ο οποίος με πλασέ άνοιξε το σκορ για το 0-1. Το τελικό 1-3 έστειλε τους Πειραιώτες στη… Νιόν για το Final Four του Youth League.

“Λύγισε” και την Ναντ στα πέναλτι και πέρασε στον τελικό

Το ερυθρόλευκο… θαύμα, συνεχίστηκε και στην Ελβετία. Ο Ολυμπιακός ροκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης, επικρατώντας 3-1 στα πέναλτι της Ναντ στον ημιτελικό της Νιόν.

Η κανονική διάρκεια του αγώνα ολοκληρώθηκε 0-0 και στη συνέχεια οι “ερυθρόλευκοι” πήραν ακόμα μία πρόκριση από την “άσπρη βούλα” όπως είχε γίνει και στις προηγούμενες φάσεις της διοργάνωσης, εναντίον της Ίντερ και της Λανς.

Έτσι, έγιναν η πρώτη ομάδα μετά τον Παναθηναϊκό το 1971 που προκρίνεται σε τελικό διασυλλογικής διοργάνωσης της UEFA. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο τερματοφύλακας, Άγγελος Σίνα, με τις επεμβάσεις του κατά τη διάρκεια τυ αγώνα, αλλά και τη σωτήρια επέμβαση στη διαδικασία των πέναλτι.

Η πορεία της Μίλαν προς τον τελικό

Η Μίλαν κατάφερε να προκριθεί από τον όμιλό της, μετρώντας 4 νίκες και 2 ήττες, ούσα στον όμιλο με Νιούκαστλ, Ντόρτμουντ και Παρί Σεν Ζερμέν.

Και στη συνέχεια, στα νοκ-άουτ παιχνίδια αποδείχτηκε ιδιαίτερα σκληρό καρύδι, πετώντας εκτός τρεις ομάδες στη διαδικασία των πέναλτι.

Πρώτο θύμα η Μπράγκα, αφού μετά το 2-2 του 90λεπτου, οι “ροσονέρι” επικράτησαν 4-2 στα πέναλτι και πήγαν στα προημιτελικά. Εκεί, το σύνολο του Αμπάτε ήρθε ισόπαλο με σκορ 1-1 με αντίπαλο τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά αυτή τη φορά επικράτησε στα πέναλτι με 4-3.

Στον ημιτελικό κόντρα στην Πόρτο, η Μίλαν άνοιξε το σκορ, είδε τους Πορτογάλους να κάνουν την ανατροπή αλλά βρήκε γκολ στις καθυστερήσεις και έστειλε το ματς στα πέναλτι. Οι Πορτογάλοι “λύγισαν” με 4-3 στη “ρώσικη ρουλέτα” κι έτσι οι “ροσονέρι” πέρασαν στον τελικό.

Ολυμπιακός – Μίλαν, λοιπόν, για την κορυφή στο UEFA Youth League (19:00, Newsit.gr, COSMOTE SPORT 3 HD).

To άρθρο Ολυμπιακός – Μίλαν: Η πορεία προς τον τελικό του Youth League! Το… έπος του Μονάχου και οι προκρίσεις στα πέναλτι δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button