Περιβάλλον

Πέθανε ο γηραιότερος άνθρωπος της Ιταλίας σε ηλικία 111 ετών

Ο Tripoli Giannini, ο γηραιότερος άνθρωπος της Ιταλίας, πέθανε σε ηλικία 111 ετών. Γνωστός με το παρατσούκλι «Tripolino», ο Tripoli Giannini απέδιδε στα «ελαφριά γεύματα και την έλλειψη άγχους» τη μακροζωία του.

Πέθανε στο σπίτι του στη Cecina, κοντά στο Λιβόρνο της Τοσκάνης, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Ήταν ο δεύτερος γηραιότερος άνθρωπος στην Ευρώπη, μετά τον Γάλλο Andre Ludwig, ο οποίος είναι 75 ημέρες μεγαλύτερος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γιος του Giannini, Romano, έγραψε στο Facebook: «Πίστευε ότι ήταν αθάνατος… αντ’ αυτού, στις 9:30, την ημέρα του San Silvestro (παραμονή Πρωτοχρονιάς), ο πατέρας μου Tripoli Giannini πέθανε. Ήταν 111 ετών και 133 ημερών – ρεκόρ! Συντροφεύει τη γυναίκα του, την Tosca, τη μητέρα μου, που τον περίμενε για πάνω από 40 χρόνια».

 

Ο Giannini ήταν μεταξύ του αυξανόμενου αριθμού των εκατοντάχρονων της Ιταλίας. Σύμφωνα με στοιχεία της Istat, της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας, το 2023 υπήρχαν 22.000 άτομα ηλικίας άνω των 100 ετών – ο υψηλότερος αριθμός που έχει καταγραφεί. Η συντριπτική πλειονότητα των Ιταλών εκατοντάχρονων είναι γυναίκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Giannini, ο οποίος ανήκε στο σώμα πεζικού του ιταλικού στρατού, γεννήθηκε στη Cecina το 1912 και έζησε δύο παγκόσμιους πολέμους και δύο πανδημίες. Κατά τη διάρκεια των εορτασμών για τα 111α γενέθλιά του τον περασμένο Αύγουστο, είπε ότι τα μυστικά της μακροζωίας του ήταν τα ελαφριά γεύματα -που συνοδεύονταν πάντα με κρασί-, το να μην έχει άγχος, να μην καπνίζει και να αντιμετωπίζει κάθε μέρα ως δώρο.

Το ιταλικό νησί της Σαρδηνίας έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις πέντε περιοχές στον κόσμο που έχουν υψηλή συγκέντρωση εκατοντάχρονων, ενώ η ιταλική πόλη με τους περισσότερους ανθρώπους άνω των 100 ετών είναι η Γένοβα στη Λιγουρία.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button