Αθλητικά

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Βελόπουλος υποδαυλίζει το μίσος και την ένταση

«Μερικά μόλις 24ωρα μετά την αποτρόπαιη πράξη βίας σε βάρος βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας από (πρώην, πλέον) στέλεχος του σκοταδιστικού κόμματος ”Νίκη”, ο πρόεδρος της ακροδεξιάς ”Ελληνικής Λύσης”, Κυριάκος Βελόπουλος, φαίνεται ότι ζήλεψε τη δόξα της ομοϊδεάτισσάς του, η οποία προέβη στον τραμπουκισμό», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει ειδικότερα ότι ο κ. Βελόπουλος «προειδοποίησε» βουλευτές και υπουργούς που ψήφισαν τον νόμο για την ισότητα στον γάμο να μην «διχάσουν το χριστεπώνυμο πλήθος πιάνοντας στασίδι στις εκκλησίες», διότι δεν μπορούν «να έχουν απαίτηση να εισέρχονται στον οίκο του Κυρίου». Σχολιάζει ότι «χρίζοντας τον εαυτό του ”πορτιέρη” στην πίστη, ο πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος επιχειρεί επί της ουσίας να απαγορεύσει την είσοδο στις εκκλησίες σε όσους «τόλμησαν» να πράξουν το αυτονόητο για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι έτσι ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης δικαιολογεί «από τώρα νέα περιστατικά προπηλακισμών και χειροδικίας», πως διεκδικεί για τον ίδιο και το κόμμα του «την αποκλειστικότητα στη θρησκευτική πίστη και έκφραση» και ότι «γνωρίζει ότι έτσι υποδαυλίζει το μίσος και την ένταση, τη στιγμή που προέχει η καταδίκη του τραμπουκισμού και του σκοταδισμού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «αυτό έκανε πάντα η Ακροδεξιά: χυδαία καπηλεία των συναισθημάτων του ελληνικού λαού, ακόμα κι αν αυτό οδηγεί σε ατραπούς βίας και διχασμού». Σημειώνει ότι «όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες πρέπει να είναι σε εγρήγορση ώστε να απομονώσουν τη μισαλλοδοξία και την καλλιέργεια του μίσους, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στην Ακροδεξιά και τις δυνάμεις του φασισμού: δεν θα γυρίσουμε ποτέ ξανά στο σκοτεινό παρελθόν της καχεκτικής δημοκρατίας και του φόβου».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button