Οικονομία

Performance Technologies: Πέτυχε ιστορικό ρεκόρ εσόδων και κερδών το 2023

Iστορικό ρεκόρ εσόδων και κερδών πέτυχε η Performance Technologies το 2023, επιταχύνοντας το ρυθμό ανάπτυξης σε όλο το φάσμα της δραστηριότητας της, σύμφωνα με την δημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας και την έκθεση Διαχείρισης του Διοικητικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, ο κύκλος εγασιών (τζίρος) της εταιρείας αυξήθηκε κατά 37,7%, ανερχόμενος στο ποσό των 57.722 χιλ. ευρώ, ενώ τα μικτά κέρδη αυξήθηκαν κατά 36,7%, στα 17.673 χιλ. ευρώ.

Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 37,4%, στα 7.151 χιλ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 40,4%, στα 6.130 χιλ. ευρώ.

Συνεχίστηκαν οι επενδύσεις σημαντικών πόρων σε δράσεις Ε&Α στο ίδιο επίπεδο με την προηγούμενη χρήση 2022 (τάξης 1,5 εκ. ευρώ) με στόχο να μπει σε νέες περιοχές, να αναπτύξει επιπλέον δεξιότητες, να σχεδιάσει νέες λύσεις και εφαρμογές και να απευθυνθεί σε καινούργιες αγορές , τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Το ανθρώπινο δυναμικό αυξήθηκε κατά 33 άτομα (21% YoY), ιδιαίτερα σε τομείς που η εταιρεία εκτιμά ότι η ζήτηση θα εντείνεται τα επόμενα χρόνια: cloud services, DevOps and Automation, Αnalytics and AI, Αdvanced Οbservability. Παράλληλα, ενισχύθηκε περαιτέρω το cross-functional τμήμα για το Δημόσιο, που δημιουργήθηκε το 2022.

Μέσα στο 2023, η Performance Technologies διεύρυνε το πελατολόγιο της στον ιδιωτικό τομέα, και επέκτεινε την συνεργασία της με υφιστάμενους πελάτες σε νέους τομείς.

Επιπλέον, κέρδισε διαγωνισμούς ή και αναθέσεις έργων από Δημόσιους φορείς, όπως το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, την Περιφέρεια Αττικής, την Ελληνική Αστυνομία, το Πυροσβεστικό Σώμα, το Υπουργείο Οικονομικών και την Κοινωνία της Πληροφορίας, ενώ παράλληλα συμμετείχε ως υπεργολάβος στην εκτέλεση διαφόρων άλλων έργων.

Αξίζει να σημειωθεί η περαιτέρω ενδυνάμωση της εταιρείας στην περιοχή του Observability, Enterprise Service Management and Digital Workflows.

Οι επιχειρηματικές συνεργασίες με τους κορυφαίους κατασκευαστές λογισμικού αυτού του χώρου (OpenText, ServiceNow, Dynatrace), η πολυετής εμπειρία και η μεγάλη και άρτια εκπαιδευμένη ομάδα συμβούλων μηχανικών που συνεχώς επεκτείνεται και, κυρίως, οι επιτυχείς υλοποιήσεις έργων σε πληθώρα μεγάλων οργανισμών που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς της οικονομίας εξασφαλίζουν στην Performance Technologies σημαντικό προβάδισμα έναντι του ανταγωνισμού.

Το 2023 ήταν μια χρονιά που πολλοί από τους πελάτες της εταιρείας υιοθέτησαν, με τη βοήθειά της, πρακτικές DevOps and Automation σε σημαντικά μεγαλύτερη κλίμακα.

Τέτοια έργα περιλάμβαναν αυτοματισμούς στις περιοχές του Infrastructure as Code (IaC), continuous functional, security and performance testing/monitoring ενσωματωμένα στα DevOps pipelines, καθώς και automated cloud provisioning and self-service.

Οι λύσεις DevOps and Automation που παρέχουν έρχονται να συμπληρώσουν και να διασυνδέσουν πολλές από τις λύσεις που η εταιρεία παρέχει σε άλλες περιοχές, όντας ο συνδετικός κρίκος που αυτοματοποιεί χρονοβόρες διαδικασίες και εξασφαλίζει την όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτη και συνεχή παραγωγή αξίας (μέσω ψηφιακών υπηρεσιών) στους οργανισμούς που τις υιοθετούν.

Τέλος, όπως αποφασίστηκε από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 31.1.2024, η Performance Technologies ετοιμάζεται να αιτηθεί την εισαγωγή της στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

To άρθρο Performance Technologies: Πέτυχε ιστορικό ρεκόρ εσόδων και κερδών το 2023 δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button