Πολιτική

Ο Χάρης Δούκας ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Αθηναίων


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2023, 12:44

Ο Χάρης Δούκας, καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Αθήνα. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αθήνα Τώρα» έχει την υποστήριξη 70 προσωπικοτήτων από τους χώρους της πολιτικής των επιστημών των τεχνών και της οικολογίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις αμέσως επόμενες ημέρες, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα εκφράσει την υποστηριξή του στην υποψηφιότητα Χ. Δούκα.

Ο κ. Δούκας φιλοδοξεί να παρουσιάσει ένα νέο σχέδιο για την ανάπτυξη της πόλης, με έμφαση στην βιωσιμότητα την ανθεκτικότητα και την συμπεριληπτικότητα.

Στόχος είναι η Αθήνα «να ανακαλύψει ξανά την ταυτότητα της, συνομιλώντας με το παρελθόν, ζώντας το παρόν και σχεδιάζοντας το μέλλον. Να γίνει μία πόλη όπου κάθε πολίτης μπορεί να ζήσει με αξιοπρέπεια σεβασμό και ευημερία».

Στη διακήρυξη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, μεταξύ άλλων δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο να γίνει μια πράσινη πόλη.

Με πολύ περισσότερο πράσινο, παντού, με βιώσιμη αρχιτεκτονική και με πράσινη ενέργεια.

Σημειώνεται ότι ενέργεια και το περιβάλλον αποτελούν βασικά πεδία της δραστηριότητας του Χάρη Δούκα, υποστηρίζοντας τη χάραξη «βιώσιμων ενεργειακών και κλιματικών πολιτικών, με όρους συμμετοχής και συνδιαμόρφωσης, ώστε η σχεδιαζόμενη παρέμβαση να γίνεται “κτήμα” όλων των πολιτών».

Μεταξύ των υπογραφών, που συνοδεύουν τη διακήρυξή του κ. Δούκα, είναι αυτές πολλών πανεπιστημιακών, εκπροσώπων της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, ανθρώπων της τέχνης, οικολογικών κινήσεων και των πρώην δημάρχων Γιάννη Μπουτάρη και Γιώργου Καμίνη.

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2023, 12:44

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button