Αθλητικά

Ελλάδα – Καζακστάν 5-0: Επιβλητική νίκη και πρόκριση στον «τελικό» με τη Γεωργία για μία θέση στο Euro 2024

Με ένα εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο, η Εθνική ποδοσφαίρου της Ελλάδας έκανε… περίπατο κόντρα στο Καζακστάν στο πρώτο παιχνίδι για τα μπαράζ του Euro 2024 και πανηγύρισε μία επιβλητική νίκη με 5-0, που τη φέρνει απέναντι στη Γεωργία για μία θέση στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Η Εθνική ποδοσφαίρου της Ελλάδας ευτύχησε να κερδίσει πέναλτι στην πρώτη της φάση στο ματς, για να ανοίξει το σκορ με τον Μπακασέτα και στη συνέχεια με έναν… καταιγισμό γκολ από Πέλκα, Ιωαννίδη και Κουρμπέλη, “διέλυσε” το Καζακστάν και πήρε το “εισιτήριο” για την επόμενη φάση των μπαράζ του Euro 2024, όπου και θα αντιμετωπίσει τη Γεωργία. Με αυτογκόλ του Ταπάλοφ το τελικό 5-0 για τη “γαλανόλευκη”.

Το παιχνίδι

Η Ελλάδα μπήκε από την αρχή δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησε να “πιέσει” το Καζακστάν, για να βρει το γκολ μόλις στην πρώτη της ευκαιρία στο ματς. Στο 9ο λεπτό, ο Σάτσκι απέκρουσε το πλασέ του Πέλκα, αλλά ο διεθνής εξτρέμ πρόλαβε να πάρει ξανά την μπάλα στην περιοχή, για να ανατραπεί και να κερδίσει το πέναλτι για την Εθνική μας Ομάδα.

Ο Μπακασέτας εκτέλεσε έτσι από τη βούλα και ευστόχησε για το 1-0 της Ελλάδας στο ματς. Το γρήγορο γκολ έδωσε… φτερά στους Έλληνες παίκτες και το δεύτερο γκολ δεν άργησε να έρθει.

Στο 15′ ο Μασούρας έκανε ωραία σέντρα από δεξιά και ο Πέλκας με κεφαλιά “ψαράκι” μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 της “γαλανόλευκης” στην αναμέτρηση με το Καζακστάν.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν στη συνέχεια και είχαν δοκάρι σε σουτ του Τσεσνόκοφ που κόντραρε στον Χατζιδιάκο, αλλά ήταν η Ελλάδα αυτή που έφθασε και πάλι στο γκολ. Στο 37ο λεπτό και μετά από εξαιρετική αντεπίθεση, ο Μασούρας και πάλι έκανε την τελική πάσα, με τον Ιωαννίδη να πλασάρει σε κενή εστία για το 3-0.

Η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ βρήκε όμως και τέταρτο γκολ πριν το ημίχρονο, με τον Τσιμίκα να κάνει τη σέντρα στο 40′ και να βρίσκει τον Κουρμπέλη στην “καρδιά” της άμυνας των Καζάκων, για να κάνει αυτός με κεφαλιά το 4-0 του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, η Εθνική Ομάδα προσπάθησε να ελέγξει το ματς και έριξε το ρυθμό, έχοντας και μία καλή ευκαιρία με τον Μάνταλο για ένα πέμπτο γκολ. Το Καζακστάν “άγγιξε” επίσης τη μείωση του σκορ με μία κεφαλιά του Βορογκόφσκι στο 59′, που πέρασε ελάχιστα άουτ.

Η Ελλάδα δεν “απειλήθηκε” πάντως περισσότερο και ήταν αυτή που πλησίασε σε νέα γκολ. Γιακουμάκης, Μάνταλος και Μασούρας “σπατάλησαν” κάποιες καλές στιγμές, με το 5-0 να έρχεται τελικά από αυτογκόλ του Ταπάνοφ μετά από κόρνερ στο 86ο λεπτό της αναμέτρησης.

 

Αυτό ήταν έτσι και το τελικό σκορ, με την Εθνική μας Ομάδα να παίρνει μία επιβλητική νίκη και να πανηγυρίζει στην κατάμεστη OPAP Arena, την πρόκριση για την επόμενη φάση των μπαράζ του Euro 2024, όπου και θα δώσει την τελική “μάχη” με τη Γεωργία για το “εισιτήριο” προς τη Γερμανία.

Οι συνθέσεις στο Ελλάδα – Καζακστάν

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ (67′ Ρότα), Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος (46′ Ρέτσος), Τσιμίκας, Κουρμπέλης, Μάνταλος, Μπακασέτας (74′ Μπουχαλάκης), Μασούρας, Πέλκας (63′ Γιακουμάκης), Ιωαννίδης (64′ Κωνσταντέλιας)

Καζακστάν: Σάτσκι, Καΐροφ (46′ Ταπάλοφ), Μπίστροφ, Μαρότσκιν, Γερλάνοφ, Βορογκόφσκι, Τσεσνόκοφ (67′ Ζούεφ), Μπεϊσεμπέκοφ (46′ Σαντιμπέκοφ), Ζαϊντουντίνοφ, Αστάνοφ (46′ Οράζοφ), Σαμορόντοφ (77′ Αμπέτοφ)

 

To άρθρο Ελλάδα – Καζακστάν 5-0: Επιβλητική νίκη και πρόκριση στον «τελικό» με τη Γεωργία για μία θέση στο Euro 2024 δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button