Οικονομία

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: Διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια της

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) διατήρησε για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση αμετάβλητα τα επιτόκια της, όπως ήταν ευρέως αναμενόμενο, με το επιτόκιο καταθέσεων να παραμένει στο 4%

Όπως ανακοίνωσε η ΕΚΤ μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια της καθώς οι πλέον πρόσφατες εξελίξεις επιβεβαίωσαν σε γενικές γραμμές την προηγούμενη εκτίμησή της για τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές για τον πληθωρισμό.

Εκτός από την ανοδική επίδραση στον πληθωρισμό η οποία οφείλεται στην ενέργεια, η πτωτική τάση του υποκείμενου πληθωρισμού συνεχίστηκε και οι προηγούμενες αυξήσεις των επιτοκίων εξακολουθούν να μεταδίδονται δυναμικά στις συνθήκες χρηματοδότησης. Οι αυστηρές συνθήκες χρηματοδότησης μειώνουν τη ζήτηση και αυτό συμβάλλει στη μείωση του πληθωρισμού, επισημαίνει η ΕΚΤ.

Μετά ταύτα τα τρία βασικά επιτόκια της ΕΚΤ, ήτοι το επιτόκιο των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης και τα επιτόκια της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης και της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων θα παραμείνουν αμετάβλητα στο 4,50%, 4,75% και 4,00% αντίστοιχα. 

To άρθρο Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: Διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια της δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button