Οικονομία

ΑΑΔΕ: Ως τις 30 Απριλίου η διορία των πρατηρίων καυσίμων για υποβολή των αρχείων τους

Στην άμεση εφαρμογή των μέτρων δέουσας επιμέλειας προχωρά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) αποστέλλοντας προειδοποιητικά e-mail σε πρατήρια καυσίμων.

Η ΑΑΔΕ ενημερώνει τα πρατήρια καυσίμων πως μέχρι τις 30 Απριλίου 2024, πρέπει να υποβάλουν τις άδειες, τα πιστοποιητικά και τις δηλώσεις της εγκατάστασής τους, στα διυλιστήρια ή τις εταιρείες εμπορίας καυσίμων, με τις οποίες συναλλάσσονται.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την Απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ (Α.1046/29.3.2024), οι πρατηριούχοι υποχρεούνται άμεσα να διαβιβάσουν τα ακόλουθα στοιχεία:

α) αντίγραφο της άδεια λειτουργίας του πρατηρίου
β) αντίγραφο βεβαίωσης ογκομέτρησης για κάθε δεξαμενή, η οποία περιλαμβάνει την ημερομηνία ογκομέτρησης, τον κωδικό αριθμό της και τη μέγιστη χωρητικότητά της ή τους ογκομετρικούς πίνακες
γ) αντίγραφο εγκρίσεων του τύπου των αντλιών
δ) υπεύθυνη δήλωση του εξουσιοδοτημένου συνεργείου, το οποίο διενήργησε οποιαδήποτε εργασία στο σύστημα των αντλιών
ε) υπεύθυνη δήλωση του εγκαταστάτη του ολοκληρωμένου συστήματος παρακολούθησης και ηλεκτρονικής μετάδοσης δεδομένων εισροών – εκροών περί εγκατάστασης και νόμιμης λειτουργίας του ως άνω συστήματος, υπό την προϋπόθεση ότι το πρατήριο καυσίμων σας υποχρεούται σε εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος εισροών εκροών.

To άρθρο ΑΑΔΕ: Ως τις 30 Απριλίου η διορία των πρατηρίων καυσίμων για υποβολή των αρχείων τους δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button