ΓυναίκαΜόδα

Νικόλαος – Τατιάνα Μπλάτνικ: Ο παραμυθένιος γάμος στις Σπέτσες, η βίλα Γαλήνη στο Καστρί και το «βελούδινο» διαζύγιο

Μετά από 20 χρόνια κοινής ζωής, τα 14 από τα οποία ήταν παντρεμένοι, ο γιος του τέως βασιλιά Νικόλαος και η Τατιάνα Μπλάτνικ αποφάσισαν να ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους.

Για τους ανθρώπους του στενού τους περιβάλλοντος, το διαζύγιο του Νικόλαου και της Τατιάνας  δεν αποτέλεσε έκπληξη καθώς γνώριζαν ότι εδώ και καιρό οι δυο  τους είχαν απομακρυνθεί και δεν υπήρχε πλέον περιθώριο επαναπροσέγγισης. Άλλωστε είχαν αραιώσει αρκετά και οι κοινές τους εμφανίσεις με μια από τις  τελευταίες  να πραγματοποιείται στο ετήσιο μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, τον περασμένο Ιανουάριο στο Τατόι και στο γεύμα που ακολούθησε σε εστιατόριο της Κηφισιάς.

Η ανακοίνωση του διαζυγίου

«Ο Πρίγκιπας Νικόλαος και η Πριγκίπισσα Τατιάνα μετά από δεκατέσσερα χρόνια κοινής ζωής αποφάσισαν να προχωρήσουν στη λύση του γάμου τους. Και οι δύο εκφράζουν την δυσκολία της απόφασης αυτής, τη βαθιά εκτίμηση και σεβασμό που τρέφουν ο ένας για τον άλλο, αλλά και την αγάπη με την όποια πορεύτηκαν όλα αυτά τα χρόνια. Οι ίδιες αξίες σεβασμού και κατανόησης θα αποτελέσουν και τη βάση της σχέσης τους στο μέλλον, μια σχέση βαθιάς και ειλικρινούς φιλίας. Θα συνεχίσουν να ζουν και να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, τον τόπο που και οι δύο αισθάνονται σπίτι τους…», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του διαζυγίου που δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ελληνικής βασιλικής οικογένειας

Τις τελευταίες ημέρες ο Νικόλαος είχε συμμετάσχει στην 16η δράση της  Axion Hellas  σε Σίφνο, Σχοινούσα ,  Αστυπάλαια , Αμοργό και Κίμωλο  ενώ η Τατιάνα είχε βρεθεί στους Δελφούς για το Οικονομικό Φόρουμ στο οποίο συμμετείχε με την πλατφόρμα.

Η τελευταία κοινή φωτογραφία του πρώην ζευγαριού ήταν τα Χριστούγεννα του 2023 όπου ο Πρίγκιπας Νικόλας και η Τατιάνα Μπλάτνικ πόζαραν μαζί χαμογελώντας.

Το περασμένο καλοκαίρι η Τατιάνα Μπλάτνικ είχε δημοσιεύσει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μια τρυφερή φωτογραφία για τα γενέθλια του Πρίγκιπα Νικόλαου, ανεβάζοντας ένα στιγμιότυπο από τις καλοκαιρινές τους διακοπές στα ελληνικά νησιά.

Η Τατιάνα Μπλάτνικ είχε γράψει στη λεζάντα της ανάρτησής της: «Χρόνια Πολλά! Φέρνεις τόση χαρά και γέλιο στις ζωές και τις καρδιές των ανθρώπων πάντα, με όλους τους τρόπους. Συνέχισε να λάμπεις. Σήμερα σε γιορτάζουμε με όλο μας το μεγαλείο».

Φήμες για τρίτο πρόσωπο

Σύμφωνα όμως με όσα αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Απογευματινή», πηγές εκ των έσω, κάνουν λόγο για τρίτο πρόσωπο από την πλευρά του Νικολάου. «Πρόκειται για μία γυναίκα που γνώρισε από κοινούς γνωστούς, με την οποία συνδέονται σοβαρά» λένε χαρακτηριστικά.

Τα σενάρια χωρισμού είχαν κυκλοφορήσει και το 2019, αλλά τότε διαψεύστηκαν πανηγυρικά – με μετέπειτα κοινές τους εμφανίσεις, όπου ήταν μες στα μέλια. Τώρα όμως είναι επίσημο. Το διαζύγιο είναι παρόν. Και, όπως υποστηρίζουν οι καλά γνωρίζοντες, περιθώρια επανασύνδεσης δεν υφίστανται, καταλήγει το άρθρο.

Η γνωριμία και ο παραμυθένιος γάμος στις Σπέτσες

Το love story τους ξεκίνησε το 2003 στις χιονισμένες πίστες του Γκστάαντ όπου ερωτεύτηκαν και από το 2004 είναι μαζί. Η αγάπη τους στεγάζεται τα πρώτα χρόνια σε ένα διαμέρισμα στο Τσέλσι του Λονδίνου.

Η πολυπόθητη πρόταση έρχεται μετά τα Χριστούγεννα του 2009. Το ζευγάρι κάνει διακοπές στο Πόρτο Χέλι και κατά την παραμονή τους εκεί ο Νικόλαος παίρνει τη μεγάλη απόφαση.

Σε μια ρομαντική βόλτα με το οικογενειακό σκάφος «Αφρόεσσα» δίνει στην καλή του ένα δαχτυλίδι, κειμήλιο από τη γιαγιά του και της ζητά να γίνει γυναίκα του. Εκείνη φυσικά δέχεται και ξεκινούν οι προετοιμασίες για το μεγάλο γεγονός. Ο έρωτας τους σφραγίζεται με ένα ρομαντικό και λαμπερό γάμο στις 25 Αυγούστου του 2010 στις Σπέτσες.

Ο γαμπρός είχε φτάσει στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου από το Πόρτο Χέλι με το σκάφος «Αφρόεσσα» της τέως βασιλικής οικογένειας και η νύφη πάνω σε ανθοστόλιστη άμαξα σε έναν γάμο που έμοιαζε βγαλμένος από παραμύθι.

Η Τατιάνα, που εκείνες τις ημέρες έκλεινε τα 30 της χρόνια, έλαμπε μέσα στο εντυπωσιακό στράπλες νυφικό της, δημιουργία του οίκου Angel Sanchez  που συμπλήρωνε ένα δαντελένιο μπολερό, ενώ οι 370 καλεσμένοι ήταν μέλη βασιλικών οικογενειών αλλά και εκπρόσωποι της Αθηναϊκής ελίτ.

Κουμπάροι του ζευγαριού ήταν οι αδελφοί του Νικόλαου, Παύλος και Φίλιππος, τα τρία αδέλφια της Τατιάνας, Μπόρις, Ιγκόρ και Ατίλιο και ο παιδικός φίλος του Νικόλαου, Νάσος Θανόπουλος.

Η γαμήλια δεξίωση έγινε στο κτήμα Κουτσή, στην Κουζουλού Σπετσών και οι υψηλοί προσκεκλημένοι δοκίμασαν από τον εκλεκτό μπουφέ, που περιλάμβανε από μεσογειακές νοστιμιές, μέχρι παραδοσιακές, ελληνικές γεύσεις.

Ο έγγαμος βίος και το σπίτι στο Καστρί

Τα χρόνια περνούσαν και το ζευγάρι έμοιαζε να ζει ευτυχισμένο στο σπίτι του στο Καστρί. Ο Νικόλαος συνήθιζε τα πρωινά να βγαίνει για τζόκινγκ και να τρέχει πολλές φορές μέχρι τα πρώην βασιλικά κτήματα στο Τατόι. Παράλληλα αφιέρωνε πολύ χρόνο στο αγαπημένο του χόμπι τη φωτογραφία διοργανώνοντας εκθέσεις με κάποια από τα πιο χαρακτηριστικά ενσταντανέ του στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ανέπτυξε όμως και φιλανθρωπική δράση ως Ειδικός Σύμβουλος ΔΣ της μη κυβερνητικής οργάνωσης Axion Hellas για τη στήριξη ευάλωτων ομάδων που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές κυρίως της νησιωτικής Ελλάδας.

Ο γιος του τελευταίου βασιλιά της Ελλάδος, Νικόλαος και η  Τατιάνα Μπλάτνικ ζουν μόνιμα στην Ελλάδα από το 2013. Το αγαπημένο ζευγάρι στέγασε τον έρωτά του στην ιστορική βίλα «Γαλήνη», του Γεωργίου Παπανδρέου.

Μέσα σε αυτό το οικόπεδο  των 5,5 στρεμμάτων δημιουργήθηκε ένα συγκρότημα που αποτελείται από δύο κτίρια, το καθένα από τα οποία διαθέτει τέσσερις κατοικίες, από 140 έως 300 τ.μ., ενώ κάποιες από αυτές, εκτός από πισίνες, διαθέτουν ακόμα και τζακούζι στις βεράντες.

Ενα, λοιπόν, από αυτά τα σπίτια επέλεξαν ο Νικόλαος Γλύξμπουργκ και η Τατιάνα Μπλάτνικ, όταν εγκαταστάθηκαν στην Αθήνα. Μάλιστα, για ένα διάστημα υπήρξαν και γείτονες με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Η βίλα Γαλήνη στο Καστρί της Νέας Ερυθραίας αποτελεί μνημείο λόγω της ιδιαίτερης ιστορικής και αρχιτεκτονικής σημασίας της. Συνδέεται με σημαντικές προσωπικότητες της νεότερης πολιτικής ζωής της Ελλάδας που διετέλεσαν πρωθυπουργοί, τον Γεώργιο και τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Η κοινωνική προσφορά ήταν κοινός τόπος για το πρώην ζευγάρι αφού και η Τατιάνα Μπλάτνικ  έχει ενεργό δράση σε φιλανθρωπικές οργανώσεις. Μέλος της επιτροπής Elpida Youth,  της νεολαίας του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο  Ελπίδα αλλά και ιδρύτρια της πλατφόρμας ψυχικής υγείας  Breathe Hellas που έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει το κοινό σε θέματα ψυχικής υγείας,  ακολουθούσε συχνά χωριστό πρόγραμμα από αυτό του συζύγου της.

Η Τατιάνα Μπλάτνικ γεννήθηκε στις 28 Αυγούστου  1980 στο Καράκας της Βενεζουέλας  και είναι κόρη του Σλοβένου επιχειρηματία Λάντισλαβ Μπλάτνικ, ο οποίος πέθανε όταν εκείνη ήταν έξι ετών και της Γερμανίδας Μαρί Μπίερλαιν που προέρχεται από αριστοκρατική οικογένεια.

Η Τατιάνα ήταν μόλις επτά ετών όταν σημειώθηκε η αυτοχειρία του πατέρα της όμως η ίδια το έμαθε επτά χρόνια αργότερα, στην εφηβεία της, όταν ήταν 14 ετών. Μέχρι τότε, όπως είχε παραδεχτεί, όλοι μπροστά της, έπαιζαν θέατρο. Τόσο στο κολλέγιο της Ελβετίας που ήταν εσώκλειστη όσο και στο σπίτι. Αυτά τα επτά χρόνια που είχαν περάσει, το περιβάλλον της, έλεγε ότι ο πατέρας της είχε φύγει από τη ζωή από παθολογικά αίτια. Το γεγονός ότι έμαθε την αλήθεια στα 14 χρόνια της, κατά την περίοδο της εφηβείας της, την έκανε να πληγωθεί και να κλειστεί στον εαυτό της.

Η μητέρα της ξαναπαντρεύτηκε έναν πάμπλουτο επιχειρηματία ο οποίος υπήρξε πολύ καλός πατριός για εκείνη, αφού της στάθηκε σε όλα, όμως γνώριζε και εκείνος όλη την αλήθεια για τον πατέρα της, χωρίς όμως να μιλάνε γι’ αυτό.

Πάντως, όλη αυτή η ιστορία και το τραύμα που της άφησε, μεταφράστηκε από την ίδια σε όρεξη για δημιουργικότητα ενώ έμαθε να έχει ως άμυνα της το χιούμορ. Το 2003 οπότε και πήρε το πτυχίο της στην κοινωνιολογία.

Φιλανθρωπική δράση

Εν μέσω καραντίνας, η Τατιάνα Μπλάτνικ, δημιούργησε μία δωρεάν πλατφόρμα ψυχικής ευεξίας με σκοπό να συμβουλεύει, να καθοδηγεί αλλά και να ενημερώνει σχετικά με τη συναισθηματική ευεξία. Η πλατφόρμα με το όνομα BREATHE, όπως μαρτυρά και όνομά της αποτελεί μία ανάσα και θέλει να αποτελέσει ένα στήριγμα για όλους και ιδιαίτερα για εκείνους που έχουν παραμελήσει την ψυχική τους ευεξία.

Είναι επίσης συνιδρύτρια του τμήματος Νεολαία της ΕΛΠΙΔΑΣ, μιας επιτροπής του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ. Το τμήμα, που αποτελείται από νέα ηλικιακά μέλη της φιλανθρωπικής οργάνωσης, έχει σκοπό τη δημιουργία νέων ιδεών και δράσεων για παιδιά που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες.

Από το 2014, η Τατιάνα αποτελεί μέλος και δωρητής της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Μπορούμε», που σκοπό έχει τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων και την καταπολέμηση του υποσιτισμού στην Ελλάδα. Η ίδια μάλιστα έχει προσφέρει μέρος των εσόδων της από το βιβλίο της A Taste of Greece στην οργάνωση. Το Μάιο του 2016 συμμετείχε στην προετοιμασία συσσιτίων για άπορες οικογένειες του ενοριακού φιλόπτωχου ταμείου της Αγίας Μαρίνας στην Ηλιούπολη.

Είναι, επίσης, μέλος του Ιδρύματος Walkabout, που σκοπό έχει την αρωγή σε άτομα με κινητικές δυσκολίες, και ευεργέτης του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης στην Αθήνα.

Ο Νικόλαος γεννήθηκε την 1η Οκτωβρίου 1969 στη Ρώμη  και είναι το τρίτο παιδί του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, μετά την Αλεξία και τον Παύλο. Το 1974 η οικογένεια εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Λονδίνο, όπου έλαβε κατ’ οίκον εκπαίδευση για έξι χρόνια και εν συνεχεία φοίτησε στο Ελληνικό Κολλέγιο του Λονδίνου. Σπούδασε διεθνείς σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Brown University των Ηνωμένων Πολιτειών και το 1993, την χρονιά που η τέως βασιλική οικογένεια επέστρεψε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, εκείνος εργαζόταν ως βοηθός παραγωγής στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News στην Νέα Υόρκη.

Ο Νικόλαος αφοσιώθηκε στη φωτογραφία από το 2015 και εκείνη τη χρονιά εξέθεσε για πρώτη φορά τα έργα του στον οίκο Christie’s στο Λονδίνο, ενώ ακολούθησαν πολλές άλλες, σε διάφορες χώρες του κόσμου. Όλα έργα εμπνευσμένα από τα χρώματα της Ελλάδας που μεγάλωσε να νοσταλγεί.

Ως φωτογράφος, ο Νικόλαος είχε δηλώσει πως εμπνέεται από τη φύση και το φως. Τα εκθέματα φωτογραφίζονται στην Ελλάδα, τα οποία θέλει να δείξει από διαφορετική πλευρά από τα παραδοσιακά μπλε και λευκά χρώματα του αρχιπελάγους.

Το 2019 ο Νικόλαος είχε παρουσιάσει στην Αθήνα την έκθεση φωτογραφίας: «Aegean-Dessert: Έρημος ως θάλασσα» η οποία παρουσιάστηκε και στην Δανία.

Ο Νικόλαoς είχε παρουσιάσει επίσης στο Rundetarn στην Κοπεγχάγη, την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Celestial Choreography – Ουράνια Χορογραφία» και ακολούθησε η έκθεση φωτογραφίας στην Κωνσταντινούπολη.

«Η σύζυγός μου με είχε καταλάβει, όποτε μου δινόταν η ευκαιρία σήκωνα μία φωτογραφική μηχανή και έβγαζα φωτογραφίες. Όταν φτάσαμε στην Ελλάδα και συνειδητοποίησαν το όμορφο φως που έχει αυτή η χώρα, μπήκα «με τα μούτρα» – να μου επιτραπεί η έκφραση- στη φωτογραφία», είχε δηλώσει σε παλαιότερη τηλεοπτική συνέντευξη ο Νικόλαος.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button