Πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανησυχεί για τις εξελίξεις στη Γάζα – Τι είπε στον Πρόεδρο της Αιγύπτου

Την έντονη ανησυχία του για τα τεκταινόμενα στη Γάζα αλλά και για την ένταση στα σύνορα Λιβάνου – Ισραήλ εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον Πρόεδρο τη Αιγύπτου Abdel Fattah El-Sisi, με τον οποίο είχε νωρίτερα τηλεφωνική επικοινωνία για να τον συγχαρεί για την επανεκλογή του.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας συζητήθηκε μεταξύ άλλων η περαιτέρω ενίσχυση των στρατηγικών σχέσεων Ελλάδας – Αιγύπτου καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την αυξανόμενη ανησυχία του για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει τις προσπάθειες της Αιγύπτου για την ασφαλή και άμεση παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την εκτίμησή του για την εποικοδομητική στάση που τηρεί η Αίγυπτος για την επίλυση της κρίσης στη Μέση Ανατολή.

Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την ανησυχία τους για την αυξανόμενη ένταση στα σύνορα Ισραήλ – Λιβάνου, ενώ συζήτησαν ακόμη για τις σχέσεις Αιγύπτου – ΕΕ, την ενίσχυση των οποίων υποστηρίζει η Ελλάδα, καθώς, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, η Αίγυπτος είναι πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

To άρθρο Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανησυχεί για τις εξελίξεις στη Γάζα – Τι είπε στον Πρόεδρο της Αιγύπτου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button