Οικονομία

Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων: Έκτακτα αναδρομικά 1,5 εκ. ευρώ σε 2.800 δικαιούχους

Εκδήλωση για τον ενάμιση αιώνα λειτουργίας του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) πραγματοποιήθηκε σήμερα (23.4.2024). Την εκδήλωση του ΜΤΠΥ χαιρέτισε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας.

Η Υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, ανέφερε, μεταξύ άλλων πως το ΜΤΠΥ, σήμερα εξυπηρετεί 301.000 μερισματούχους – συνταξιούχους και 303.000 μετόχους – ασφαλισμένους δημοσίους υπαλλήλους, καταβάλλοντας σε τριμηνιαία βάση ανταποδοτικό μέρισμα.

Το μέσο μηνιαίο ατομικό μέρισμα ανέρχεται σε 120 ευρώ και το αντίστοιχο χηρικό σε 47 ευρώ. Μάλιστα με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία στο τέλος Μαρτίου το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων κατέβαλε στο σύνολο των μερισματιούχων πάνω από 79 εκατ. ευρώ για το Α΄ τρίμηνο του 2024.

Επιπλέον κατέβαλε με έκτακτη πληρωμή αναδρομικά ποσά μερισμάτων ύψους άνω του 1,5 εκατ. ευρώ σε πάνω από 2.800 νέους δικαιούχους ατομικών μερισμάτων και μεταβιβάσεων σε μέλη ορφανικών οικογενειών μερισματούχων, με ημερομηνία πρωτοκόλλου υποβολής των δικαιολογητικών τους έως και 29/2/2024.

Ο Διοικητής και Προέδρος του ΔΣ του ΜΤΠΥ, Επαμεινώνδας Ατσαβές, δήλωσε ότι: «Το ΜΤΠΥ πιστό στις αξίες και τις παραδόσεις του συμπληρώνει 157 έτη προσφοράς στην οικογένεια των δημοσίων υπαλλήλων. Με τη μετάβαση στη νέα ψηφιακή εποχή ο δημόσιος υπάλληλος πρέπει να γνωρίζει ότι θα λάβει άμεσα και έγκυρα το μέρισμα που δικαιούται.

Με την συνδρομή του στελεχιακού δυναμικού του και την καθοδήγηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης το ΜΤΠΥ έχει εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο και πρότυπο δημόσιο οργανισμό. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί με εντατικούς ρυθμούς και το επόμενο χρονικό διάστημα».

To άρθρο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων: Έκτακτα αναδρομικά 1,5 εκ. ευρώ σε 2.800 δικαιούχους δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button