Οικονομία

«Ο Ήλιος Τρώει Τα Παιδιά του»: Εγκατάσταση στον ναό Sant’ Andrea de Scaphis στη Ρώμη

Μια εγκατάσταση από Precious Okoyomon – με καταγωγή από Νιγηρία και ΗΠΑ, δραστηριοποιείται στις τέχνες, την ποίηση και την υψηλή μαγειρική – προσκαλούμαστε να επισκεφθούμε στον Sant’Andrea de Scaphis, ναό στη Ρώμη που χρονολογείται από τον 9ο αιώνα και πλέον δεν είναι καθαγιασμένος.

Η δημιουργία «Ο Ήλιος Τρώει Τα Παιδιά του» είναι μια όαση πρασίνου η οποία αντηχεί τις μελωδίες της φύσης και το αίνιγμα. Σε αυτό το σκηνικό εμφανίζεται μια σειρά φυτών, συμπεριλαμβανομένων του διαβολόχορτου, της μπελαντόνας και της τσουκνίδας· φυτά που τα συνδέει η ικανότητά τους να παράγουν δηλητήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εγκατάσταση αιχμαλωτίζει τα παράδοξα της φύσης και μας κάνει να σκεφτούμε τις διαφορετικές πλευρές της ζωής. Τα φυτά αυτά αμφισβητούν την ιδέα ότι η φύση είναι αδύναμη και ανυπεράσπιστη. Το λουλούδι το οποίο συχνά συσχετίζουμε με χαρακτηριστικά όπως «αγνότητα», «ομορφιά», «γονιμότητα» και «αθωότητα» χάνει τις συμβατικές συνδηλώσεις του και γίνεται δυνατό, ισχυρό και εντυπωσιακό.

Μέσα σε αυτή την εγκατάσταση ένα λούτρινο αρκουδάκι με μηχανισμό έχει, γλυκά, γύρει στο πλάι. Τη μια είναι βυθισμένο σε λήθαργο την άλλη ξυπνά βγάζοντας μια τρομακτική κραυγή. Το ουρλιαχτό του που σε στοιχειώνει πλέκεται με τις φωνές από Sadiya Hartman, Okwui Okpokwasili και Okoyomon, που έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τα μελωδικά κομμάτια της Kelsey Lu ως μουσικό φόντο. Καθώς είναι ντυμένο με δαντελένια εσώρουχα, η αναπάντεχη μεταμόρφωσή του ξυπνά σκέψεις απαγορευμένων και ασυνήθιστων συναισθημάτων που συνδέονται με τις πρώτες μνήμες της παιδικής μας ηλικίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην εγκατάσταση είναι ενσωματωμένο ένα σμάρι πεταλούδων· κατοικούν τον ναό, ακολουθώντας τον βιολογικό κύκλο τους: ζουν, αναπαράγονται, πεθαίνουν. Η «The Sun Eats Her Children» είναι επισκέψιμη από το κοινό έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button