Πολιτική

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε στον Γιάννη Καλλιάνο: Οι γιατροί με επιστημονικά κριτήρια παίρνουν τις αποφάσεις για τις ΜΕΘ

Ο Γιάννης Καλλιάνος με ένα συγκινητικό βίντεο ξέσπασε για όσα περνάει ο πατέρας του σε δημόσιο νοσοκομείο με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη να απαντά στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης με ανάρτησή του εξηγεί ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται σε τέτοιες περιπτώσεις. Ο πατέρας του Γιάννης Καλλιάνος υπέστη ανακοπή και εισήχθη στη ΜΕΘ όπου δίνει μάχη για τη ζωή του αν και οι γιατροί του είχαν πει ότι είναι ότι είναι καλά.  

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης τις αποφάσεις τις παίρνουν οι γιατροί με επιστημονικά κριτήρια.

Στην ανάρτησή του ο υπουργός Υγείας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Άφησα να περάσουν λίγες ώρες από τη συγκινητική και ανθρώπινη ανάρτηση του συναδέλφου και @kallianos, πριν τοποθετηθώ. Δεν έχω συνηθίσει όμως να κρύβομαι και δεν θα το έκανα ούτε τώρα.

Σέβομαι απολύτως τον πόνο κάθε συγγενούς για τον άνθρωπο του και κάθε γιου για τον πατέρα του. Άλλωστε έχω χάσει και εγώ τον δικό μου και αντιλαμβάνομαι τον πόνο. Όμως, οφείλω να ξεκαθαρίσω για την ορθή ενημέρωση του κοινού, ορισμένα πράγματα:

Α) Η διαδικασία εισόδου ενός ασθενούς σε ΜΕΘ είναι διαφανής, σύμφωνα με αυστηρά ιατρικά κριτήρια.

Συνεπώς, το Υπουργείο και εγώ προσωπικά δεν αναμειγνυόμαστε -αξιωματικά- σε αυτή την αμιγώς ιατρική διαδικασία.

Β) Κανένας μας δεν εξαιρείται αυτής της διαδικασίας, καθώς η πρόσβαση σε κρεβάτι ΜΕΘ μπορεί να κρίνει σε ορισμένες περιπτώσεις τη ζωή ή τον θάνατο κάποιου. Έναντι αυτού είμαστε όλοι απολύτως ίσοι.

Τις αποφάσεις τις παίρνουν οι γιατροί με επιστημονικά κριτήρια.

Γ) Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο ιατρικό μας προσωπικό και στην προκειμένη περίπτωση η νόμιμη διαδικασία και τα νόμιμα κριτήρια έχουν τηρηθεί απολύτως.

Λόγοι ιατρικού απορρήτου δεν θα μου επέτρεπαν να γνωρίζω την ακριβή κατάσταση υγείας του ασθενούς, αλλά σας διαβεβαιώ ότι κανένας από το νοσοκομείο δεν αδιαφόρησε.

Το ΕΣΥ και οι λειτουργοί του καθημερινά σώζουν χιλιάδες ανθρώπους και το κάνουν με γνώση, συνείδηση, ενσυναίσθηση, ευαισθησία και επαγγελματισμό.

Εύχομαι πολλά περαστικά στον πατέρα του φίλου μου Γιάννη και τον διαβεβαιώ ότι το ΕΣΥ κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να πάνε όλα καλά για τον πατέρα του, αλλά και για κάθε συμπολίτη μας που χρειάζεται φροντίδα».

To άρθρο Ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε στον Γιάννη Καλλιάνο: Οι γιατροί με επιστημονικά κριτήρια παίρνουν τις αποφάσεις για τις ΜΕΘ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button