Αθλητικά

Εκπληκτική εμφάνιση στο Barcelona Open και πρόκριση επί του Κομπόλι στην επιστροφή του στη δράση

Μια άνετη πρεμιέρα στο Barcelona Open είχε ο Ράφα Ναδάλ. Στην επιστροφή του στην αγωνιστική δράση -και στη χωμάτινη επιφάνεια- ο Ισπανός θρύλος νίκησε τον Φλάβιο Κομπόλι με 2-0 σετ. Θα παίξει με τον Ντε Μινόρ στον 2ο γύρο.

Ο Ράφα Ναδάλ ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς το περασμένο χρονικό διάστημα, αφού το τελευταίο του επίσημο ματς ήταν τον περασμένο Ιανουάριο στο Μπρίσμπεϊν.

Η αγωνιστική κατάσταση του Ισπανού ήταν άγνωστη, αφού είχε να παίξει αρκετούς μήνες. 680 ημέρες μετά τον τελευταία του αγώνα σε χωμάτινη επιφάνεια, ο Ράφα Ναφάλ ήταν εντυπωσιακός και νίκησε τον Ιταλό (Νο62 του κόσμου), Φλάβιο Κομπόλι με 6-2, 6-3.

Ο 37χρονος Ισπανός τέλειωσε το πρώτο του παιχνίδι μετά την τρίμηνη απουσία του έχοντας 8 winners και κανέναν άσο, ενώ υπέπεσε σε 22 αβίαστα και 3 διπλά λάθη. Μέτρησε 78% σε κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service.

Ο Ράφα Ναδάλ (έχει κερδίσει 12 φορές το συγκεκριμένο τουρνουά) έκλεισε “ραντεβού” στους “32” με τον Αυστραλό, Άλεξ Ντε Μινόρ.

Θυμίζουμε ότι ο Ράφα Ναδάλ έχει ανακοινώσει ότι το 2024 θα είναι η τελευταία του χρονιά ως αθλητής του τένις, αφού έχει σκοπό να αποσυρθεί. Μάλιστα, σε δηλώσεις του πριν το παιχνίδι, είπε πως αυτή θα είναι η τελευταία χρονιά που αγωνίζεται στο Barcelona Open.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button