Αθλητικά

Ο Σβεν Γκόραν Έρικσον δάκρυσε και αποθεώθηκε στην επιστροφή του στην Γκέτεμποργκ

Ο θρυλικός προπονητής, Σβεν Γκόραν Έρικσον έχει γνωστοποιήσει εδώ και μήνες ότι έχει διαγνωσθεί με καρκίνο σε τερματικό στάδιο και το Σάββατο που μας πέρασε (20.04.2024) έζησε συγκινητικές στιγμές στο γήπεδο της Γκέτεμποργκ.

Ο Σβεν Γκόραν Έρικσον επισκέφθηκε το γήπεδο της Γκέτεμποργκ, 42 χρόνια μετά την κατάκτηση του κυπέλλου UEFA με τη συγκεκριμένη ομάδα, πριν το ματς της κόντρα στη Νόρκεπινγκ. Οι στιγμές ήταν συγκινητικές για τον θρυλικό προπονητή.

Θυμίζουμε ότι ο 76χρονος Σουηδός, στην τελευταία του σεζόν στον πάγκο της ομάδας (1981-82)- είχε οδηγήσει την Γκέτεποργκ στην κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου, του πρωταθλήματος και του κυπέλλου,.

Οι οπαδοί της Γκέτεμποργκ είχαν προετοιμαστεί καταλλήλως γι αυτή τη στιγμή. Με το που έκανε την εμφάνισή του -με βοήθεια- στον αγωνιστικό χώρο, οι πάντες σηκώθηκαν από τις θέσεις τους και άρχισαν να τραγουδούν ένα σύνθημα.

Παράλληλα, σε ένα από τα πέταλα του γηπέδου αποκαλύφθηκε ένα τεράστιο κορεό, που απεικόνιζε τον Έρικσον ως νεαρό ποδοσφαιριστή.

Μπροστά σε αυτή την “αποθέωση, ο 76χρονος δεν μπορούσε παρά να δακρύσει και να χειροκροτήσει τους πάντες, για την υποδοχή που του ετοίμασαν.

“Στην καλύτερη περίπτωση μου μένει ένας χρόνος στη χειρότερη ακόμη λιγότερο. Το καλύτερο είναι να μην το σκέφτεσαι, πρέπει να ξεγελάσεις το μυαλό σου. Θα μπορούσα να κάθομαι όλη την ώρα σπίτι να είμαι δυστυχισμένος και να το σκέφτομαι. Είναι εύκολο να καταλήξεις σε αυτή την θέση, αλλά όχι. Δες τη θετική πλευρά των πραγμάτων και μην κρύβεσαι μέσα στις αναποδιές, γιατί αυτή είναι η μεγαλύτερη αναποδιά όλων” είχε αναφέρει -μεταξύ άλλων- ο Σβεν Γκόραν Έρικσον, για την περίπτωσή του, προκαλώντας σοκ στο χώρο του ποδοσφαίρου.

To άρθρο Ο Σβεν Γκόραν Έρικσον δάκρυσε και αποθεώθηκε στην επιστροφή του στην Γκέτεμποργκ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button