Πολιτική

Ολοκληρώθηκε με ασφάλεια η δια θαλάσσης μεταφορά ασθενών από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Με ασφάλεια μεταφέρθηκαν λίγο πριν από τις 16:00 στο επιβατικό λιμάνι «Απόστολος Παύλος» της Καβάλας με το επιβατικό πλοίο «Αδαμάντιος Κοραής» οι ασθενείς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης που εκκενώθηκε προληπτικά λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς στον Έβρο.

Η επιχείρηση που συντονίστηκε από το ΕΚΑΒ, τον στρατό, τις διασωστικές ομάδες, την τροχαία και τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλα επέτρεψε την άμεση και απρόσκοπτη μεταφορά όλων των ασθενών από το λιμάνι στο νοσοκομείο χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος που είχε αφιχθεί από νωρίς στο επιβατικό πλοίο και ανέμενε τους ασθενείς επέβλεψε την όλη επιχείρηση. Σε δηλώσεις του τόνισε πως η άφιξη των ασθενών στο νοσοκομείο της Καβάλας είναι η τελευταία φάση μιας απόλυτα επιτυχημένης επιχείρησης που ολοκληρώθηκε με αξιοπιστία και ακρίβεια.

«Κινητοποιηθήκαμε από χθες το βράδυ», υπογράμμισε ο υφυπουργός, «όταν άρχισε να επιδεινώνεται η κατάσταση στην ατμόσφαιρα. Αρχικά μεταφέραμε τους ασθενείς στα νοσοκομεία Κομοτηνής και Ξάνθης. Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης από τους ασθενείς που ήδη μεταφέρθηκαν χθες το βράδυ στο πλοίο μετακινήσαμε 25 ασθενείς οδικώς με τα ασθενοφόρα γιατί έπρεπε να είχαν επάρκεια οξυγόνου. Τους υπόλοιπους 26 τους μεταφέραμε με το πλοίο ώστε να συνεχίσουν τη νοσηλεία τους στην Καβάλα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Βαρτζόπουλος σημείωσε ακόμα πως υπήρξε πλήρη αναδιοργάνωση των μονάδων και των υπηρεσιών του ΓΝΚ ώστε να είναι σε θέση να υποδεχθεί και να περιθάλψει για όσο χρόνο είναι απαραίτητο τους ασθενείς από την Αλεξανδρούπολη.

Να σημειωθεί πως χθες το βράδυ στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας μεταφέρθηκαν με απόλυτη ασφάλεια και έντεκα νεογνά που νοσηλεύονταν σε μονάδας του ΠΝΑ.

Λόγω της μετακίνησης του πλοίου «Αδαμάντιος Κοραής» από την Αλεξανδρούπολη στην Καβάλα για την μεταφορά των ασθενών, έμεινε χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση το νησί της Σαμοθράκης. Για τον λόγο αυτό φέριμποτ από τη Θάσο θα καταπλεύσει στη Σαμοθράκη το απόγευμα προκειμένου να μεταφέρει στην Αλεξανδρούπολη οχήματα και επιβάτες.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button