Τεχνολογία

Κύπρος: Συνάντηση της προέδρου της Βουλής με την πρέσβειρα των ΗΠΑ

Ιδιαίτερη ανησυχία για το ενδεχόμενο περαιτέρω κλιμάκωσης της κατάστασης στη Μέση Ανατολή εκφράσθηκε κατά τη συνάντηση της Προέδρου της Βουλής, Αννίτας Δημητρίου με την πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο, Τζούλι Φίσερ, και τονίστηκε η ανάγκη αποκλιμάκωσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Όπως αναφέρεται, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε την Τρίτη την πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κατά τη συνάντηση, σημειώθηκε η σημασία της πολυεπίπεδης συνεργασίας που αναπτύσσεται μεταξύ της Κύπρου και των ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια, υπό το φως της αυξανόμενης αστάθειας και των σύνθετων προκλήσεων για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή και ευρύτερα», αναφέρεται. Εκφράσθηκε δε, προστίθεται, «ιδιαίτερη ανησυχία για το ενδεχόμενο περαιτέρω κλιμάκωσης της κατάστασης στη Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ και τονίστηκε η ανάγκη αποκλιμάκωσης, καθότι οι επιπτώσεις από μια τέτοια εξέλιξη θα είναι καταστροφικές».

Σημειώνεται ότι, η Πρόεδρος της Βουλής «αναφέρθηκε ειδικότερα στις αυξανόμενες μεταναστευτικές ροές που δέχεται η Κύπρος και υπογράμμισε ότι το ζήτημα της μετανάστευσης πρέπει να αντιμετωπιστεί συλλογικά και αποτελεσματικά σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε συνεργασία με τρίτες χώρες και με έμφαση στα γενεσιουργά αίτια της μετανάστευσης».

Σε ό,τι αφορά στο κυπριακό πρόβλημα, η Πρόεδρος της Βουλής «εξέφρασε την ευχή επιτυχούς έκβασης της αποστολής της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και τόνισε ότι στόχος της πλευράς μας είναι η επανέναρξη των συνομιλιών προς επίτευξη λύσης, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τα σχετικά Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΚΥΠΕ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button