Οικονομία

Νίκη Κεραμέως: Μέσω ΑΣΕΠ η επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο – Θα πραγματοποίεται γραπτός διαγωνισμός δεξιοτήτων

Η διαδικασία επιλογής όλων των προϊσταμένων στο Δημόσιο θα πραγματοποιείται με δημόσιο γραπτό διαγωνισμό δεξιοτήτων υπό το ΑΣΕΠ (Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού), όπως αποκαλύπτει στη συνέντευξή της η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμεως στην “Καθημερινή της Κυριακής”.

«Η εργασιακή εμπειρία, τα τυπικά προσόντα, αλλά και n απόδοση στον γραπτό διαγωνισμό (σ.σ. στο Δημόσιο), θα μας δώσουν τη δυνατότητα να εντοπίσουμε τον κατάλληλο άνθρωπο και να τον τοποθετήσουμε στην κατάλληλη θέση προκειμένου να βελτιώσουμε σημαντικά τον τρόπο λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών», τονίζει η κα Κεραμέως.

Πιο αναλυτικά, η κα Κεραμέως δήλωσε πως “με γνώμονα την αποτελεσματικότερη λειτουργία του Δημοσίου, προχωρούμε σε μία δομική αλλαγή, εισάγοντας οριζόντια στη διαδικασία επιλογής όλων των προϊσταμένων στο Δημόσιο γραπτό διαγωνισμό δεξιοτήτων, αποσκοπώντας να ανιχνεύσουμε στους υποψηφίους δεξιότητες όπως ο επαγωγικός ή ο παραγωγικός συλλογισμός. Ο γραπτός διαγωνισμός θα διεξάγεται υπό το ΑΣΕΠ και οι επιδόσεις των υποψηφίων σε αυτόν θα συνυπολογίζονται στη συνολική μοριοδότησή τους. Στόχος μας είναι να διαμορφώσουμε τις συνθήκες εκείνες που θα επιτρέψουν στις δημόσιες υπηρεσίες να εργαστούν αποτελεσματικότερα για την εξυπηρέτηση του πολίτη και οι θέσεις των προϊσταμένων είναι μείζονος σημασίας για την επίτευξη αυτού του σκοπού. Η εργασιακή εμπειρία, τα τυπικά προσόντα, αλλά και n απόδοση στον γραπτό διαγωνισμό, θα μας δώσουν τη δυνατότητα να εντοπίσουμε τον κατάλληλο άνθρωπο και να τον τοποθετήσουμε στην κατάλληλη θέση προκειμένου να βελτιώσουμε σημαντικά τον τρόπο λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών προς όφελος των πολιτών”.

To άρθρο Νίκη Κεραμέως: Μέσω ΑΣΕΠ η επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο – Θα πραγματοποίεται γραπτός διαγωνισμός δεξιοτήτων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button