Οικονομία

ΗΠΑ: Συμφωνία 1,2 τρισ. δολαρίων για τον προϋπολογισμό στο «παρά πέντε» από το shutdown του κράτους

Συμφωνία για τον προϋπολογισμό ύψους 1,2 τρισ. δολαρίων ενέκρινε η Γερουσία στις ΗΠΑ νωρίς το Σάββατο, αποτρέποντας ένα μερικό shutdown του ομοσπονδιακού κράτους μετά την ανατροπή των προσπαθειών των Ρεπουμπλικανών να θεσπίσουν περικοπές δαπανών και περιορισμούς στη μετανάστευση.

Η υπερψήφιση με ψήφους 74-24 στέλνει το νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι καθαιρέθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, αφού συμφώνησε με τους Δημοκρατικούς για να παραμείνει η κυβέρνηση ανοιχτή προσωρινά.

Ενώ η Βουλή ενέκρινε το νομοσχέδιο με 286 έναντι 134, η πλειοψηφία των Ρεπουμπλικανών το καταψήφισε.

Το πακέτο χρηματοδότησης αυξάνει τις πιστώσεις στον τομέα της άμυνας κατά 3%, ενώ διατηρεί σταθερές τις συνολικές εγχώριες δαπάνες. Τα στρατεύματα θα λάβουν αύξηση μισθού κατά 5,2% και θα υπάρξουν αυξήσεις στη φροντίδα των παιδιών, στην έρευνα για τον καρκίνο και στη χρηματοδότηση των δημοτικών σχολείων, που έχουν προτεραιότητα από τους Δημοκρατικούς.

Το πακέτο δαπανών καλύπτει τα τρία τέταρτα της χρηματοδότησης των ομοσπονδιακών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, μέχρι το τέλος του ομοσπονδιακού οικονομικού έτους στις 30 Σεπτεμβρίου. Το Κογκρέσο νωρίτερα αυτό το μήνα χρηματοδότησε τους άλλους οργανισμούς για το υπόλοιπο του έτους.

Οι Δημοκρατικοί έκαναν παραχωρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της αποδοχής απαγόρευσης παροχής αμερικανικών κεφαλαίων στην υπηρεσία βοήθειας των Ηνωμένων Εθνών που δραστηριοποιείται στα παλαιστινιακά εδάφη.

Το νομοσχέδιο δεν περιλαμβάνει συμπληρωματικές δαπάνες που επιδιώκει ο Μπάιντεν για την Ουκρανία, το Ισραήλ και άλλες προτεραιότητες ασφάλειας.

To άρθρο ΗΠΑ: Συμφωνία 1,2 τρισ. δολαρίων για τον προϋπολογισμό στο «παρά πέντε» από το shutdown του κράτους δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button