Τεχνολογία

Νέα στοιχεία για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια δημοσιοποίησε ο Αλέξης Κούγιας

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα ο Αλέξης Κούγιας ο οποίος στην υπόθεση της Νέας Φιλαδέλφειας εκπροσωπεί Έλληνα κατηγορούμενο για τον οποίο επιμένει ότι δεν έχει καμία σχέση με τα επεισόδια.

Ο γνωστός ποινικολόγος μετά την ολοκλήρωση των απολογιών αποκαλύπτει ότι τουλάχιστον έξι Κροάτες, είναι παλιοί γνώριμοι των ελληνικών αρχών καθώς έχουν έρθει και στο παρελθόν στη χώρα μας, ενώ σημειώνει ότι υπήρχε και 10ημερη καθυστέρηση στη διαδικασία της σήμανσης που δεν έγινε αμέσως μετά τη σύλληψη, όπως συνηθίζεται. Επιπλέον, τονίζει ότι μαχαίρια δεν είχαν μόνο οι Κροάτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα ο κ. Κούγιας αναφέρει:

«Όπως είναι γνωστό, υπερασπίζομαι έναν οπαδό του Παναθηναϊκού, ιδιοκτήτη καφέ – μπαρ – εστιατορίου πίσω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού, ο οποίος σήμερα είναι προσωρινά κρατούμενος, μόνο γιατί ευρέθη μαζί με την κοπέλα του κοντά στον σταθμό του ΗΣΑΠ στον Περισσό κατά κακή τους σύμπτωση την ώρα που οι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ κινούντο προς τα εκεί, για να διαφύγουν μετά τα εγκλήματα τους από το φονικό ραντεβού τους με κακοποιούς οπαδούς της ΑΕΚ, τα οποία είχαν ως συνέπεια να χάσει τη ζωή του με εντελώς βάναυσο τρόπο ο αείμνηστος Μιχάλης Κατσούρης.

Η αιτιολογία, την οποία ανέπτυξαν προφορικά στον εντολέα μου, τόσο ο Εισαγγελέας που γνωμοδότησε, όσο και η τακτική Ανακριτής που διεξάγει την ανάκριση, ήταν ότι οι εγκληματίες οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ δεν γνώριζαν την Αθήνα, δεν γνώριζαν κυρίως το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας και ότι τους καθοδήγησαν κάποιοι Έλληνες, οι οποίοι συνδέονται μαζί τους και ιδεολογικά – πολιτικά, δηλαδή φασίστες και αντίπαλοι της ΑΕΚ, και αφού ο εντολέας μου και οργανωμένος οπαδός του Παναθηναϊκού είναι και ευρίσκετο κοντά στο χώρο των επεισοδίων, είναι ο καθοδηγητής τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χθες όμως, με καθυστέρηση σχεδόν 10 ημερών, ενώ αυτό έπρεπε να έχει γίνει από την πρώτη μέρα, αφού η διαδικασία της σημάνσεως γίνεται αμέσως μετά τη σύλληψη, το κακοφτιαγμένο αυτό σενάριο της αστυνομίας κατέρρευσε, αφού διαπιστώθη ότι τουλάχιστον 6 οπαδοί από τους 102 που συνελήφθησαν, και δεν γνωρίζουμε πόσοι ακόμη από αυτούς που διέφυγαν την σύλληψη, όχι μόνο γνώριζαν την Αθήνα, όχι μόνο γνώριζαν πού είναι το στάδιο της ΑΕΚ, αλλά και ότι προ 8ετιας είχαν συλληφθεί στην Αθήνα για αντίστοιχα επεισόδια, αποδεικνυόμενης με αυτό τον τρόπο της απόλυτης αθωότητος του εντολέως μου.

Εκείνο, το οποίο επίσης απεδείχθη, είναι ότι μαχαίρια σε αυτό το φονικό ραντεβού δεν είχαν μόνο οι Κροάτες, αλλά και οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ, αφού ένας εκ των Κροατών εγκληματιών σε αυτή τη φονική συμπλοκή φέρει 7 τραύματα από μαχαίρι, ευτυχώς γι’ αυτόν όχι θανατηφόρα, χωρίς να έχει συλληφθεί ούτε ένας εγκληματίας οπαδός της ΑΕΚ που διέπραξε εις βάρος του Κροάτη απόπειρα ανθρωποκτονίας, κάτι που δείχνει ότι η διαδικασία των συλλήψεων ήταν προκατειλημμένη, ατελής και ατυχής για την αστυνομία. Ο δράστης του εγκλήματος αυτού πρέπει να εντοπισθεί και να συλληφθεί, αφού είμαστε ένα κράτος δικαίου και δεν επιθυμούμε να εκτιθέμεθα διεθνώς.

Αναγκάζομαι να προβώ σε αυτές τις επισημάνσεις, επειδή σε όλη μου την επί σχεδόν 50 χρόνια διαδρομή δεν ανέχτηκα ποτέ και δεν ανέχομαι και τώρα μεροληπτικές αντιμετωπίσεις από τα ΜΜΕ, γιατί αυτό προσβάλλει όλους εμάς τους ανεξαρτήτους δικηγόρους, οι οποίοι αγωνιζόμαστε καθημερινά για να βοηθήσουμε τα Δικαστήρια να εκδίδουν δίκαιες αποφάσεις. Η Δικαιοσύνη πρέπει να αποδοθεί αντικειμενικά προς όλες τις κατευθύνσεις και να μην αναζητούμε, όπως συμβαίνει με τον εντολέα μου, εξιλαστήρια θύματα με την κατασκευή φανταστικών σεναρίων.

Υ.Γ.:Ο εντολέας μου ευρέθη χωρίς κουκούλα, χωρίς κράνος και άοπλος και δεν γνωρίζει ούτε έναν εκ των άλλων συλληφθέντων. Από το κινητό του τηλέφωνο προκύπτει ότι δεν είχε καμία επικοινωνία με κανένα Κροάτη και με κανένα κροατικό τηλέφωνο ούτε πριν ούτε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button