Πολιτική

Νέα ηγεσία που θα λειτουργεί συλλογικά, σχέδιο που θα καταλαβαίνει ο κόσμος και θα το νιώθει κτήμα του


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 1 Αυγούστου 2023, 23:50

Χρειάζεται «δουλειά μυρμηγκιού» για να υπάρξει ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τα επόμενα χρόνια, υπογράμμισε ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξη που έδωσε την Τρίτη στον ραδιοσταθμό “Κόκκινο” Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας πως «αυτό περιλαμβάνει την ταυτότητα, τις κοινωνικές αναφορές, την ανανέωση προγραμματικού λόγου του ΣΥΡΙΖΑ».  

Εξέφρασε ωστόσο την αισιοδοξία του, ότι «με μια νέα ηγεσία που θα λειτουργεί συλλογικά, που θα λειτουργούν τα όργανα, θα υπάρχει λογοδοσία, θα υπάρχει ένα σχέδιο που θα το καταλαβαίνει ο κόσμος και θα το νιώθει κτήμα του, θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για γρήγορη ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ».  

 

«Το θέμα για τη νέα ηγεσία, που ελπίζω να είναι συλλογική στη λειτουργία της, είναι να διορθώσει τα κακώς κείμενα, και να πολλαπλασιάσει τα καλά παραδείγματα», είπε χαρακτηριστικά, ενώ παραδέχθηκε ότι «υπήρχε πρόβλημα ταυτότητας» που οδήγησε στην ήττα. «Ένα αριστερό κόμμα μπορεί να απευθύνεται σε έναν ευρύ κόσμο, με ξεκάθαρη αφετηρία και αυτοπεποίθηση για τις αναλύσεις του για την οικονομία και την κοινωνία» σημείωσε, προσθέτοντας ότι «υπήρχε και πρόβλημα στην οργάνωση του κόμματος». Προανήγγειλε δε, ότι θα καταθέσει πρόταση για τη λειτουργία του κόμματος, που θα σταλεί και στις νομαρχιακές οργανώσεις, και θα έχει ως στόχο «να είναι ενεργός ο κόσμος και να αισθάνεται ότι είναι χρήσιμος και αποτελεσματικός».

Για τα εθνικά ζητήματα, τόνισε ότι η Αριστερά είναι υπέρ των προσπαθειών που διασφαλίζουν την ειρήνη και την ασφάλεια. Προφανώς αυτό δεν σημαίνει λευκή επιταγή.  

 

Εξάλλου, σχολίασε ότι «η νίκη της Νέας Δημοκρατίας δεν σημαίνει ότι τα προβλήματα έχουν τελειώσει». 

«Η ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι νέες επεξεργασίες που θα γίνουν το επόμενο διάστημα, που θα βοηθήσουν σε ανανέωση του προγραμματικού λόγου και ενεργοποίηση των δυνάμεων, θα δώσουν δυνατότητα για ακόμη καλύτερη αντιπολίτευση στη Νέα Δημοκρατία. Και τότε δεν θα είναι σε θέση η κυβέρνηση να κρύψει τις αδυναμίες και τις αντιφάσεις. Όπως εξάλλου φαίνεται και από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών με πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ, όπως ο κ. Μηταράκης και ο κ. Πατούλης» τόνισε ο Ε. Τσακαλώτος. 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 1 Αυγούστου 2023, 23:50

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button