Αθλητικά

Νέα απόπειρα συγκάλυψης από την ΕΠΟ!


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 1 Αυγούστου 2023, 07:58

Η παρέμβαση της FIFA στην ελληνική εκδοχή του διεθνούς κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού, έφερε την πρώτη σπασμωδική κίνηση της ΕΠΟ.

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει η «Δίκη», ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τάκης Μπαλτάκος με επιστολή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη, απαιτεί να λάβει αντίγραφα των στοιχείων της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργεί ο αθλητικός εισαγγελέας Αθηνών, Κώστας Σπυρόπουλος.

Η επιστολή παρότι επικαλείται θεσμικά κίνητρα, κινείται εκτός των συνταγματικών ορίων. Ο αρμόδιος υπουργός ποτέ δεν παρεμβαίνει στη λειτουργία της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης και σε κάθε περίπτωση η ΕΠΟ μπορεί να εκκινήσει την πειθαρχική διαδικασία ταυτόχρονα με την ποινική, ακόμη κι αν δεν έχει πρόσβαση στη δικογραφία. 

Άλλωστε η Ομοσπονδία έχει στη διάθεσή της 109 φακέλους της Εταιρείας Ανίχνευσης Στοιχηματικής Απάτης Sportradar, τις οποίες ανέσυρε από το αρχείο ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας Χαράλαμπος Κωτουλόπουλος.

Ανώτατες δικαστικές πηγές παρατηρούν ότι η επιστολή Μπαλτάκου δεν στοχεύει στην εκκαθάριση του σκανδάλου, αλλά στη συγκάλυψη, καθώς η ΕΠΟ έχει την κυρίαρχη ευθύνη για τις καθυστερήσεις στην απονομή δικαιοσύνης στις υποθέσεις των χειραγωγημένων αγώνων.  

Ταυτόχρονα οι συζητήσεις στην ΕΠΟ μεταξύ του προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας και της νομικής υπηρεσίας της Ομοσπονδίας δεν κατέληξαν σε κοινό κανονιστικό πλαίσιο, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά την παρελκυστική τακτική.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 1 Αυγούστου 2023, 08:03

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button